Recepten, Snel, Vega

Spaghetti Aglio Olio

June 3, 2014
aglio olio

Dit is de perfecte maaltijd als je even snel moet koken of geen tijd hebt om naar de supermarkt te gaan! Het is in ongeveer 10 minuten klaar en de meeste ingrediënten heb ik meestal wel in huis. Dat maakt het ook nog eens een goedkope maaltijd. Zoals veel Italiaanse gerechten wordt deze pasta op smaak gebracht met slechts een paar ingrediënten. Zo komt de smaak van de pasta en knoflook extra naar boven. Je zou er eventueel wat geroosterde tomaatjes of een simpele salade bij kunnen serveren.

Voor 4 personen

400 gram spaghetti
3 el olijfolie
50 gram boter
3 a 4 knoflooktenen, fijngehakt
1 tl gedroogde chili flakes
1 el basilicum, in dunne reepjes gesneden
pecorino, geraspt

1. Kook de pasta in ruim zout water al dente (beetgaar).

2. Verhit, terwijl de pasta kookt, de olijfolie met boter in een koekenpan. Wanneer de boter is gesmolten en bubbelt voeg je de knoflook en chili flakes toe. Bak tot de knoflook zacht is (1-2 min), blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Als het te hard gaat, haal dan gewoon even de pan van het vuur.

3. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Roer de pasta in de pan met de knoflook en chili en voeg als het te droog wordt wat kookvocht toe. Roer de basilicum er door en serveer meteen. Serveer de pecorino in een bakje apart op tafel.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ragu alla Bolognese - First We EatFirst We Eat October 20, 2014 at 5:48 pm

    […] pasta, en voor mij geldt wat betreft pasta: hoe klassieker hoe beter (bijvoorbeeld carbonara of aglio folio). In Nederland maakt men bolognese vaak met veel groenten en tomatensaus, maar zoals ik hem uit […]

  • Leave a Reply