Korean Fried Chicken

Vorige week werd heel het Westerpark in Amsterdam overspoeld door rollende keukens. Lekkere hapjes vlogen me om de oren; konijnenkroketten, eendenhotdogs, gyros van wild zwijn, het hield niet op. Iets wat zeker in mijn top 5 staat was de KFC – Korean Fried Chicken. Super knapperige kippenvleugels in een sausje met o.a. Koreaanse chilipasta, lekker pittig dus maar ook een beetje zoet. Ik heb deze vleugeltjes op Rollende Keukens een aantal keer gehaald zo lekker vond ik ze! Omdat ik niet tot volgend jaar wilde wachten heb ik wat recepten opgezocht en de KFC thuis nagebootst. Het smaakte bijna precies hetzelfde! De kip moet 2 keer op verschillende temperaturen frituren, dat zorgt voor een extra knapperige korst, jammie! Lekker als borrelhapje of met Aziatische coleslaw en rijst als avondeten.

Voor 4 personen

Voor de kip

20 kippenvleugeltjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
peper en smaak naar zout
1 ei, losgeklopt
1/2 cup bloem
1/4 cup rijstebloem (te koop bij de toko)
1/4 cup maizena
1 tl bakpoeder

Voor de saus

4 tenen knoflook, fijngehakt
1 el plantaardige olie1/4 cup Gochujang
1/2 cup ketchup
1/2 cup honing
1 el appel cider azijn (je kan ook witte wijn azijn gebruiken)
2 el sojasaus
1 el lichtbruine suiker

Garnering

Sesamzaadjes
Bosui, dun gesneden

1. Meng de kip met de knoflook, peper en zout. Laat ten minste 30 minuten marineren. Meng het ei door de kip.

2. Verwarm de frituur op 160ºC. Meng de bloem, rijstebloem, maïzena en bakpoeder in een grote kom. Meng de kip door het bloemmengsel zodat alle kip gelijkmatig bedekt is. Frituur de kip in delen, zodat de frituur niet te vol zit (10 minuten).

3. Laat de gefrituurde kip na uitlekken bij voorkeur op een rooster liggen zodat deze niet zompig wordt.

4. Verwarm de frituur op 190ºC. Frituur de kip, weer in delen, 10 minuten tot hij mooi goudbruin is.

5. Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten in een pannetje de olie te verwarmen en de knoflook even aan te fruiten. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat het sausje 5 minuten pruttelen. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aankoekt.

6. Doe alle gefrituurde kip in een grote kom met de saus en roer/schud goed zodat alle kip bedekt is  met saus. Bestrooi met sesamzaadjes en bosui en zet je tanden erin!

One Comment

  1. Pingback: Kippenvleugels in pinda-kokossaus - First We EatFirst We Eat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*