Gado Gado

Gado gado is een heerlijk Indonesisch gerecht en betekent letterlijk: mix mix. Een mix van rauwe en gekookte groenten en eventueel gekookt ei of tempeh of tofu. Het leuke hiervan is dat je het altijd net iets anders kan maken. Het is ook een goed gerecht om je restjes groenten op te maken. Sperziebonen, kool, taugé, tempeh en ei is mijn favoriete combi. Maar je kan het ook maken met gekookte aardappels, komkommer of  tofu. Als je maar zelf je pindasaus maakt, want dat geeft dit gerecht zo veel smaak. Serveer met witte rijst of lontong, en natuurlijk lekker veel krupuk. Ik geef bij dit gerecht niet echt verhoudingen of een aantal personen. Zo kan je van alles net zo veel nemen als je zelf lekker vindt. Op de foto kan je ongeveer zien hoeveel ik heb gemaakt voor 2 personen.

eieren
spitskool, in repen gesneden
tauge
sperziebonen
zonnebloemolie
tempeh
pindasaus

1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de eieren toe en kook deze 7 minuten. Haal ze uit het water en laat goed schrikken (onder de koude kraan).

2. Blancheer in hetzelfde water als waar je de eieren in hebt gekookt je taugé en spitskool ongeveer 30 seconden. Haal met een schuimspaan uit het water en spoel goed af onder de koude kraan, zodat ze niet doorgaren.

3. Voeg zout aan het water toe en kook de sperziebonen 5 minuten, tot ze gaat zijn maar wel nog een beetje bite hebben. Spoel ook deze goed af onder koude kraan.

4. Snijd de tempeh in stukjes en verwarm olie in een koekenpan. Bak de tempeh op middelhoog vuur tot deze goudbruin is. Laat even uitlekken op keukenpapier.

5. Laat alles afkoelen, leg op een bord en serveer met warme pindasaus en rijst.

 

gadogado2

One Comment

  1. Pingback: Salade van haricot verts - First We EatFirst We Eat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*