Gevogelte, Recepten

Kippenbout met Koriander-Limoensaus, Paksoi en Rijstnoodles

July 14, 2014
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit recept is heerlijk voor op een warme dag. De limoen en vissaus zorgen voor een frisse smaak en de kip heeft een goddelijk knapperig velletje. Dit is het lekkerst met dikke rijstnoodles, deze kan je niet bij elke supermarkt halen (uiteraard wel bij de toko). De meeste supermarkten hebben wel dunne rijstnoodles, maar je zou dit in principe ook met rijst kunnen eten. Als je maar iets lekkers hebt om het sausje mee te mengen. De kip moet wel bijna een uur in de oven, maar de daadwerkelijke tijd dat je aan het koken bent is heel kort. Dus je kan ondertussen lekker even een drankje drinken op het balkon! Ik ben zelf enorm fan van koriander, maar ik weet dat veel mensen dat niet zijn. Maar ik vind dit gerecht niet eens zo naar koriander smaken, ik denk dat de koriander het vooral heel fris doet smaken. Het kan natuurlijk zijn dat echte korianderhaters het meteen proeven, maar ik denk dat iedereen dit lekker vindt!

Voor 2 personen

grote handvol verse koriander
1 el zeezout
1/2 tl gemalen koriander
1 el boter
2 kippenbouten
200 gr gekookte rijstnoodles
paksoi
olie om in te bakken

saus
handvol verse koriander
1 groene peper, in grove stukken gesneden
1 bosui, in grove stukken gesneden
1 tl kristalsuiker
1,5 el limoensap
1,5 el vissaus

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de koriander (vers en gemalen), het zout en de boter in een keukenmachine en hak het zo fijn dat het op pesto lijkt (kan ook met de staafmixer). Smeer het over de kip en bak deze in een ovenschaal 30 minuten op 200ºC. Verlaag na een half uur de temperatuur naar 175ºC en bak de kip nog 20 minuten. Als je denkt dat de koriander gaat verbranden kan je de schaal afdekken met aluminiumfolie.

2. Wanneer je de temperatuur verlaagt is het ook tijd om de rest van het gerecht te maken. Leg de glasnoodles in een bak en giet hier kokend water op. Dek de kom af met een bord oid en laat staan om te garen.

3. Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine/staafmixer/vijzel en hak/maal fijn tot een sausje.

4. Was en snijd de paksoi en bak deze ongeveer 10 minuten tot het witte zacht genoeg is om te eten.

5. Haal als het tijd is de kip uit de oven. Giet de noodles af en verdeel deze over de borden. Leg de kip erop en besprenkel deze met de saus. Doe ook wat saus over je noodles. Eet smakelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply