Gevogelte, Recepten

Aziatische Omelet met Kip

July 17, 2014
aziatische omelet

Deze verrukkelijke omelet is zo klaar en zit bomvol met smaak! Hij komt uit Donna Hay magazine, het beste tijdschrift ooit. Donna is de queen van snel en simpel en dat bewijst ze wederom met dit recept. Het is een beetje een mix van Thaise, Vietnamese en Indonesische smaken. Het smaakt in ieder geval heel fris, vers en gezond! Ik heb het als lunch gegeten maar dit is ook heerlijk als avondeten (eventueel met een lichte salade erbij).  Als je een kater hebt misschien zelfs ideaal als ontbijt.

Voor 2 personen

3 eieren
1,5 tl vissaus
een snufje gedroogde chili flakes
plantaardige olie om in te bakken
2 kippendijfilets, gebakken en in stukjes gesneden
50 gr peultjes, fijngesneden
50 gr taugé
1 bosui, in dunne ringetjes gesneden
1 groene peper, in dunne ringetjes
1 handvol munt, fijngesneden
1 handvol koriander, fijngesneden
ketjap manis

1. Meng de eieren, vissaus en chili flakes. Verhit de olie op hoog vuur in een pan en doe hierin de helft van het ei. Bak ongeveer 1 minuut, tot het net gestold is. Leg de kip, peultjes en taugé net naast het midden van de omelet (zie foto).

aziatischeomelet2

 

2. Laat het ei vanuit de pan op een bord glijden en vouw het op je bord dubbel. Ik probeerde het eerst dubbel te vouwen in de pan maar dat ging niet helemaal zoals ik wilde. Dit werkte veel beter!

3. Doe de bosui, chili, munt en koriander op de omelet en drizzle er een beetje ketjap overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply