Pavlova met Passievrucht en Aardbei

Dit is een van de lekkerste dingen die ik in tijden gemaakt heb! Of misschien wel ooit. Pavlova is eigenlijk heel simpel: opgeklopt eiwit met suiker. Dit doe je op lage temperatuur in de oven. Een goede hoeveelheid slagroom erop en wat fruit en klaar is kees. Ik had wel vaker pavlova gemaakt maar nog nooit met op deze manier. Dit recept van Donna Hay is super makkelijk en het resultaat is de lekkerste pavlova die ik ooit heb geproefd. Je kan zelf kijken wat voor fruit je er op doet, kijk vooral naar wat er in het seizoen is. Deze combinatie met passievrucht was echt goddelijk, maar het zou ook heel lekker zijn met rabarber. Of stoofpeertjes in de winter. Het is wel belangrijk dat je de pavlova echt af laat koelen in de oven, dit kan wel 2 uur duren. Maak hem dus niet als je haast hebt. De daadwerkelijke tijd dat je aan het koken bent is heel erg kort, je moet alleen een beetje geduld hebben. Maar dat heb je wel, voor dit overheerlijke dessert.


4 eiwitten
220 gr fijne kristalsuiker
3 tl maizena
1 tl azijn
slagroom
merg van 1 vanillestokje (of vanille essence)
suiker om slagroom te zoeten (naar smaak)
fruit naar keuze

1. Verwarm de oven voor op 150ºC. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier. Ik vond dit nogal een lastig klusje, dus heb ik het bakpapier met een klein beetje boter aan de vorm geplakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Klop de eiwitten tot er zachte pieken vormen. Doe beetje voor beetje de suiker erbij tot de eiwitten stijver worden en gaan glimmen. Zeef de maïzena over de eiwitten en voeg de azijn toe, vouw dit door het eiermengsel.

3. Doe het mengsel in de springvorm en zet deze in de oven. Verlaag de temperatuur naar 120ºC en bak de pavlova een uur lang. Zet de oven uit en laat de pavlova hier in afkoelen, minstens 1,5 uur. Het ligt er ook een beetje aan hoe snel jouw oven afkoelt.

4. Haal de pavlova voorzichtig uit de springvorm en zet hem op een bord. Klop de slagroom met de suiker en de vanille lobbig. Niet te stijf dus. Doe de slagroom op de pavlova en maak af met het verse fruit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*