HOTSPOT: Frites uit Zuyd / Par Hasard

Ik heb mijn nieuwe lievelingsplek op aarde gevonden, en wel in de vorm van een friettent. Dé nieuwste hotspot in culiland: Frites uit Zuyd. Dit is alles wat ik wil. Betaalbaar, laagdrempelig, vriendelijke en alerte service en vooral heeeeel erg lekker. Het restaurant bestaat eigenlijk uit twee delen. In de friterie eet je verrukkelijke patat met huisgemaakte sauzen, en natuurlijk snacks. Het restaurant gedeelte heet Par Hasard, hier neem je plaats voor een goddelijke maaltijd. Dat is in ieder geval wat ik afgelopen zondag deed rond lunchtijd. Toen ik de kaart open deed werd ik al gek. Caesar salade met confit de canard, een hamburger van MRIJ rund, fish and chips en steak tartare met buikspek. Dit is helemaal mijn tent.

Gelukkig was ik met een vriendin die net zo veel van lekker eten houdt als ik, samen bedachten wij het perfecte plan. Vooraf twee kroketten delen en allebei nog een heel voorgerecht. Je hebt keuze uit vier soorten kroketten, waarvan je er twee mag kiezen. Wij gingen voor de MRIJ rund en de kalfskroket (garnalen en kaas zijn de andere opties). Deze komen met een lekker sneetje brood, wat aangemaakte sla en de hemelse piccalilly mayonaise. Als ik nu naar de foto kijk krijg ik weer honger!

foto 1

En dan hetgeen waar we eigenlijk voor kwamen: steak tartare met buikspek. Twee van mijn favoriete gerechten all rolled into one. De verwachtingen waren dus hoog. En man wat was dat lekker! Ik nam als eerst een hap van het buikspek (duh) en wist niet wat me overkwam. Wat een lekkernij! Perfect gegaard en heel lekker gemarineerd, geserveerd met een rijke, bijna stroperige saus. JAMMIE! De steak tartare was al net zo lekker. Samen met de flinterdunne croutons echt een briljant gerecht!

foto

Natuurlijk aten we er ook friet bij. Perfect knapperig, mooi donker. Als ik ergens een hekel aan heb zijn het bleke frieten, maar bij Par Hasard hoef je je daar geen moment zorgen over te maken. Weer gecombineerd met mijn nieuwe lievelingseten: piccalilly mayonaise. Je kan de sauzen trouwens ook los kopen in de friterie, yes! Als lunch was het misschien een beetje veel, moest nog wel een tijdje uitbuiken na dit heerlijke maal. Maar ik zou het zo over doen. Het glas verdejo dat ik dronk was ook erg lekker en kostte maar €3,50, geen geld. Voor dit hele festijn waren we sowieso maar €18,- pp kwijt, en dan hebben we echt ons buikje heerlijk rond gegeten! Ik heb mijn volgende date bij Par Hasard meteen al gepland, ik zou hier elke dag wel kunnen eten. Tot snel!

foto 2

Frites uit Zuyd / Par Hasard
Ceintuurbaan 113-115
1072EZ Amsterdam
020 4714052
http://www.fritesuitzuyd.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*