TIP: Aubergine Zouten

De aubergine, wie kent hem niet? Een veelzijdige een heerlijke groente, ten minste, wanneer hij goed is bereid. Het is niet voor niets dat hij in heel veel landen veel gebruikt wordt. Natuurlijk veel in Italië, maar ook in de Libanese keuken en zelfs in China lusten ze het graag. Aubergine kan alleen af en toe nogal bitter zijn. Dit bittere kan je tegen gaan door de aubergine voor dat je hem gaat bereiden te zouten. Je hoeft hier bijna niks voor te doen. Je hoeft alleen even 20-30 minuten te wachten en het verandert de smaak van de aubergine enorm, in positieve zin! Het zout onttrekt water uit de aubergine, en voegt natuurlijk ook smaak toe. Wanneer je dit doet voordat je een recept gaat volgen, moet je wel minder zout gebruiken dan het recept zegt. Probeer het maar eens, het is echt lekker!


Snijd de aubergine in plakken. Of je dit in de lengte of breedte doet maakt niet uit, doe gewoon wat voor jouw recept het beste is. Leg de aubergine op een plank of in een vergiet en bestrooi met zout. Heb je meer aubergine dan op 1 laag past? Bestrooi dan de onderste laag met zout en leg daarop de volgende laag, bestrooi deze weer met zout.

Na 10 minuten zie je al dat sommige zoutkorrels blijven liggen en er kleine plasjes water ontstaan.

aubergine2

Na 20-30 minuten zie je steeds grotere druppels op de aubergine ontstaan. Dep nu de aubergine af met keukenpapier (geen wc papier, dat plakt). Nu kan je ze bakken/koken/blancheren/frituren zoals je dat normaal zou doen!

aubergine3

2 Comments

  1. Pingback: Melanzane Parmigiana | First We Eat

  2. Pingback: EmmaFirst We Eat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*