First We Eat Goes Italy!

Misschien wisten jullie het al, aangezien ik een week lang alleen maar Italiaanse recepten heb gepost, maar ik was dus in Italië. Al vanaf kinds af aan ga ik met m’n familie bijna elk jaar naar Italië. Ik heb een paar jaartjes overgeslagen, want op een gegeven moment is dat natuurlijk niet meer cool. Maar nu ben ik zo cool dat het me niet eens meer uit maakt. En wie zegt er nou nee tegen een week lang in de Italiaanse zon, met het allerlekkerste eten dat je je maar voor kan stellen? Juist. Hier onder een klein foto food verslagje. Want veel verder dan eten en aan het zwembad liggen zijn we niet gekomen. Als je op de foto’s klikt kan je ze in het groot zien, en dat wil je.

italie3 italie1

We hadden een heerlijk huisje met een hele fijne keuken. De meeste lunches en diners gebeurden dus gewoon thuis op het terras, met uitzicht over de Italiaanse heuvels. Links een typische vakantielunch voor ons. Voor een salade met witte bonen, tonijn, ui en peterselie. Links daar achter een gedroogd worstje en gorgonzola (nog in de verpakking, oeps), dan porchetta, soepstengels (maar dan op z’n Italiaans met rozemarijn en zeezout), tomatensalade en buffelmozarella. Rechts nog even de porchetta uitvergroot, dat verdient hij wel. Dat koop je in Italië dus gewoon in de supermarkt.

italie7 italie2

Links groenten en fruit van een boer uit het dorp. Snijbiet, tomaten, komkommers, courgette en perziken. In Italië is echt aller lekkerder. Alles heeft veel meer smaak door de zon en je hoeft dus veel minder met de producten te doen voor een heerlijk eindresultaat. Rechts een beetje onscherpe foto maar wilde hem toch delen. Zelfgemaakte ragù. ‘s Middags opgezet, en hij heeft uren geprutteld terwijl ik aan het zwembad lag. Dat is nog eens ontspannen koken.

italie6 italie8

Gelukkig heb je ook geweldige bakkertjes die dingen voor je maken. Ik ben natuurlijk wel op vakantie, dan wil je niet de hele dag koken. Italianen zijn heel goed in zoet. Links zie je taarten bij de bakker uit het dorp, waar je echte bakkers in witte pakjes hele broden in industriële ovens zag schuiven. Daar heb ik helaas geen foto van maar het was prachtig. Rechts kleine zoete broodjes, die de Italianen als ontbijt bij een kopje koffie eten. Daar kan ik wel aan wennen!

italie9 italie10

We zaten vlakbij Rome, waar we uiteraard ook een dagje heen zijn gegaan. Hier heb je geweldige restaurants waar je voor niet veel geld heerlijk eet, maar ook veel tourist traps. Kijk uit dus! Wij hebben gelukkig een heel leuk restaurant gevonden waar je met de lunch voor €15,- pp een primi (pasta of risotto), secondi (vlees of vis), 0,25L wijn en onbeperkt water kreeg. En lekker dat het was! Links pasta met aubergine en tomatensaus, rechts pasta met speck en radicchio.

italie11 DSC_0542

Als secondi links een heerlijke vis in sinaasappelsaus bij ditzelfde restaurant. Rechts een foto uit het restaurant waar we die avond hebben gegeten. Binnen was het iets te donker voor foto’s van het eten maar dit is een foto van de wijnkaarten. De rode voor rode wijn en de groene voor witte. Het beste ever, just saying.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*