Buttermilk Pancakes

Met dit druilerige weer vind ik het heerlijk om lekker in huis te luieren en rommelen. Met een grote kop thee tv kijken of met een muziekje op wat lekkers maken in de keuken. En het ultieme luie weekend ontbijt dat hierbij hoort is voor mij absoluut buttermilk pancakes. Met heel veel maple syrup. Buttermilk betekent gewoon karnemelk, maar ik vind karnemelk pannenkoeken toch iets minder sexy klinken. En maak je geen zorgen als je niet van karnemelk houdt, de pannenkoekjes smaken helemaal niet zuur of überhaupt naar karnemelk. De karnemelk zorgt er wel voor dat de pannenkoekjes heerlijk zacht van structuur blijven en lekker dik worden, zoals het hoort bij Amerikaanse pancakes. Het beslag heb je in 2 minuten gemaakt dus je kan bijna meteen als je hongerig je bed uit stapt gaan eten!

Voor 2 -3 personen

200 ml karnemelk
1 ei
1 tl vanille extract
2 el gesmolten boter
klein snufje zout
130 gr bloem
1 zakje bakpoeder
2 el kristalsuiker
boter om in te bakken

om te serveren
bosbessen of ander fruit
maple syrup (of ahornsiroop, te koop bij biowinkels en online)

1. Meng in een grote mengkom karnemelk, ei, vanille en de gesmolten boter. Meng de droge ingrediënten (zout, bloem, bakpoeder en suiker) in een aparte kom en roer dit mengsel door het karnemelk mengsel.

2. Laat een pan goed heet worden en verwarm er een klein beetje boter in. Er zit ook al boter in de pannenkoekjes dus doe niet te veel boter in de pan. Schep met een lepel beslag in de pan, gebruik als je het hebt een ijsschep, deze heeft de perfecte grootte. Bak de pannenkoekjes ongeveer 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Doe er niet te veel in de pan. Ik doe er altijd 3 tegelijk.

3. Serveer met bosbessen en lekker veel maple syrup.

DSC_0621

One Comment

  1. It was fucking delish! And so easy 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*