Recepten, Vis

Vis Taco’s

September 5, 2014
DSC_0996

In Nederland denk je bij taco’s al snel aan de kant en klare verpakkingen waar je alleen nog gehakt bij hoeft te kopen. Dit is echt iets heel anders, alleen al om de tortilla die je als taco gebruikt. In Mexico worden taco’s gemaakt van zachte maistortilla’s en dit geeft het gerecht heel veel smaak, echt veel lekkerder dan harde taco’s. Voor gehaktvulling vind ik harde taco’s overigens wel weer lekkerder, maar dat maken we nu niet.  Ze zijn te koop bij Tjin’s (Amsterdam), evenals de chipotles e adobo die je nodig hebt voor het sausje. Deze taco’s zijn perfect voor als er veel mensen komen eten. Je kan alles van tevoren snijden, roeren en klaarzetten. Op het laatste moment hoef je dan alleen nog de vis te bakken en de taco’s te verwarmen. Iedereen kan dan aan tafel zelf z’n taco’s bouwen, succes gegarandeerd!

DSC_0992

Voor 4 personen (aangepast naar een recept van Saveur magazine)

Sausje
125 ml Zaanse mayonaise
125 ml Griekse yoghurt
2 chipotles et adobo, fijngehakt (als je van pittig houdt kan je er meer door doen)
2 tl gedroogde oregano
1 tl komijn
sap van een halve limoen
peper en zout op smaak

Vis
600 gr witvis (ik heb schol gebruikt)
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
1 tl gedroogde oregano
zout naar smaak
2 el zonnebloemolie

Serveren
2 tomaten, in kleine blokjes
1 ui, fijngehakt
witte kool, in fijne repen gesneden
1/2 bosje koriander, fijngehakt
partjes limoen
mais tortilla’s (2-4 per persoon, ik kan er meestal 3 op)*

1. Meng alle ingrediënten voor het sausje, zet apart.

2. Meng alle ingrediënten voor de vis (behalve de vis) goed door elkaar. Smeer hier de vis aan twee kanten mee in. Laat een grill- of koekenpan goed heet worden en bak de vis ongeveer 2 minuten per kant, tot deze gaar is.

3. Warm ondertussen in een andere pan de tortilla’s op. Laat een koekenpan goed heet worden en leg de droge tortilla’s in de pan. Verwarm ze ongeveer 10-30 seconden per kant, tot ze goed warm zijn. Bewaar ze in een droge theedoek terwijl je de rest van de tortilla’s maakt.

4. Zet alle bakjes en ingrediënten op tafel en begin met taco’s maken. De volgorde maakt voor de smaak denk ik niet uit, maar ik doe altijd van onder naar boven: kool, vis, tomaat, ui, saus, koriander.

* Wanneer je de mais tortilla’s bevroren koopt, laat ze dan ontdooien in een natte theedoek.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply