Gegrilde Aubergine, Paprika en Buffelmozzarella

Ik heb het idee dat ik de laatste tijd wel wat ingewikkelde recepten heb geplaatst. Tijd dus voor een snelle en makkelijke hap. Normaal ben ik niet zo een saladeliefhebber, maar deze blijf ik toch altijd maken. De gegrilde aubergine geeft de salade meer bite en een diepere smaak en balsamico is ook een wat zwaardere azijn. Perfect dus voor als het straks herfst wordt. De rauwe paprika en basilicum geven nog wel wat frisse smaak mee, het draait immers allemaal om balans. Je kan deze salade natuurlijk ook maken met mozzarella van koemelk. Maar als je dan toch salade eet, waarom zou je dan niet investeren in écht lekkere ingrediënten? Of je kan er worstjes bij eten, ook lekker.

Voor 2 personen

1 aubergine, in plakken gesneden
1 paprika, in reepjes gesneden
1 buffelmozarella
1 olijfolie
1 tl balsamicoazijn
peper en zout naar smaak
1 hand verse basilicum, in reepjes gesneden
evt. een handje sla

1. Zout de aubergine. Deze stap kan je ook overslaan maar maakt de salade wel extra lekker!

2. Bestrijk de plakjes aubergine met olijfolie. Laat een grilpan goed heet worden en grill hierin de aubergine gaar. Werk in delen, de aubergine moet in 1 laag liggen anders krijg je geen mooie grilstreepjes en wordt de aubergine niet mooi gaar. Laat de aubergine iets afkoelen.

3. Snijd ondertussen de paprika en maak de dressing door olijfolie, balsamico en peper en zout te mengen. Meng de aubergine met de paprika, basilicum, sla als je die gebruikt en de dressing.

4. Verdeel de salade over de twee borden en leg op beide borden een halve mozzarella. Besprenkel de mozzarella nog een klein beetje met olijfolie van goede kwaliteit. Je zou de mozzarella eventueel ook in stukjes kunnen scheuren en door de salade heen husselen. Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*