Gevogelte, Recepten

Dandan Noodles met Kip en Paksoi

October 2, 2014
chinese noodles

Dit zijn m’n nieuwe favoriete noodles! Het sausje voor de noodles is echt divine. De tahin (sesampasta) maakt het een beetje romig en de pinda’s geven het knapperige bite. Sinds ik deze noodles ontdekt hebt maak ik ze heel vaak, en dan maak ik graag te veel. Want zelfs koud is dit heel erg lekker. Omdat ik veel onderweg ben ben ik altijd op zoek naar gerechten die je handig mee kan nemen als lunch. Hebbes! Soms word ik wel een beetje uitgelachen als ik op de universiteit of in de trein mijn handige bakjes tevoorschijn tover, maar I don’t care. Ik heb ten minste lekker eten!

Voor 2-3 personen

eiernoodles (het liefst shanghai noodles, maar andere zijn ook goed)
200 gr kippendijen, in blokjes
zonnebloemolie om in te bakken
paksoi
1 blokje kippenbouillon
1 stuk gember van 2 cm, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
75 gr pinda’s, grof gehakt
bosui, in dunne ringetjes

Marinade 
1 tl sojasaus
1 tl maizena
1 tl suiker
1 tl sesamolie
peper naar smaak

Saus
2 el water
1 el tahin (sesampasta, heb je ook nodig om humus te maken dus kan geen kwaad om te hebben!)
2 el sojasaus
1 tl suiker
1 tl zwart azijn (te koop bij de toko)
1 tl chiliolie
1 tl sesamolie
zout naar smaak

1. Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te doen en te mengen. Voeg de kip toe en roer tot alle kip bedekt is met de marinade. Zet apart.

2. Kook de noodles zoals aangewezen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water zodat de noodles niet doorgaren. Zet apart.

3. Maak de saus door alle ingrediënten te mengen. Zet apart. Was en snijd de paksoi, zet apart.

4. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de gember, knoflook en sjalot ongeveer 1 minuut. Kijk hierbij uit dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is. Ongeveer 10 minuten. Voeg na 5 minuten de paksoi toe en bak mee

5. Voeg de noodles toe en roer goed. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de saus toe. Laat het geheel ongeveer 1-2 minuten opstaan, tot de saus iets dikker wordt. Roer de pinda’s en bosui er door en serveer direct.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply