Recepten, Snel, Vlees

Shaking Beef Salad

October 7, 2014
DSC_0110

Deze Vietnamese salade is favoriet als ik even snel iets moet maken. Het is zo klaar en de combinatie van zoetzure ui en knapperige, sappige stukjes biefstuk is echt het einde. Een perfecte doordeweekse maaltijd dus! Er zitten niet zo veel ingrediënten in, maar omdat alles perfect op smaak is gebracht is het toch een compleet geheel. En doordat er biefstuk in zit is het ook een vrij vullende salade, en daar houden we van! Mocht je er nog wat bij willen doen dan kan je wat taugé toevoegen, of kort gekookte sugar snaps. Maar ik eet hem het liefst gewoon zo.

Voor 2 personen

1 rode ui, in dunne ringen gesneden
3 el rijstazijn of een andere soort wit azijn
2,5 tl suiker
300-400 gr biefstuk, in blokjes gesneden
2 el zonnebloemolie
1 el vissaus
1 teen knoflook, fijngehakt
peper en zout
1 el sojasaus (Kikkoman)
veldsla

1. Doe de uienringen in een bakje en doe er azijn bij. Roer en duw een beetje zodat alle ui bedekt is met azijn en een theelepel, zet apart.

2. Meng de biefstuk  met 1 eetlepel van de de zonnebloemolie, vissaus, knoflook, de rest van de suiker en peper. Laat 5 minuten staan.

3. Verhit een pan op hoog vuur, hij moet echt goed heet zijn. Bak de blokjes biefstuk, je hoeft geen olie meer in de pan te doen want dat zit al in de marinade. Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn maar het vlees nog wel rosé van binnen is, dit duurt ongeveer 2 minuten. Als je dit voor meer mensen maakt, werk dan in delen, als er te veel vlees in de pan ligt wordt het niet goed bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

4. Maak ondertussen de dressing voor de sla door de rest van de zonnebloemolie en de sojasaus te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Proef goed, want sojasaus is al vrij zout.

5. Hussel de salade door de dressing en voeg de ui toe. Als het goed is is deze nu zacht en wat zuurder geworden. Leg het vlees bovenop de salade en serveer direct.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply