HOTSPOT: De Foodhallen

Zo, ik ben net terug van mijn tweede keer Foodhallen sinds afgelopen vrijdag de soft opening was. De helft van de standjes is al up and running en de het is moeilijk kiezen tussen al dat lekkers. Gisteren schreef ik voor IENS over het goddelijke broodje van l’Entrecôte en bitterballen van De Ballenbar, maar de echte favorieten heb ik natuurlijk voor m’n eigen blog bewaard.

Meneer Temaki

Op de foto hierboven zie je twee goddelijke sushi handrolls van Meneer Temaki. De linker is gevuld met gefrituurde garnaal, komkommer en een heerlijk sausje. In de rechter zit gemarineerde zalm, avocado en deze is afgemaakt met een saus op basis van o.a. soja en wasabi. Niet te doen hoe lekker. Knapperige nori, perfect op smaak gebrachte rijst en sesamzaadjes maken het geheel tot een ware smaakexplosie! Meneer Temaki verkoopt naast drie verschillende handrolls ook heerlijke yakitori. Voor ieder wat wils dus!

DSC_0107

The Rough Kitchen

Van de temaki eet ik allebei de helft. Er is dus gelukkig nog genoeg ruimte over voor een hapje van The Rough Kitchen, die heel handig naast Meneer Temaki staat. The Rough Kitchen specialiseert zich in varken, mijn aller lievelings-vlees. Er is keuze uit  o.a. pulled pork, spareribs, buikspek en voor de dare devils is er zelfs ‘fromage de tête’. Ik kan uiteraard niet kiezen en bestel de borrelplank met verschillende varkenshapjes. De pulled pork is goed op smaak en lekker rokerig en ook het buikspek is heerlijk. Maar het lekkerst vond ik misschien nog wel de paté, daar zou ik zo een potje van leeg kunnen lepelen. Dit alles wordt vergezeld door goed brood, augurkjes, ui en goede mosterd. Alle ingrediënten voor de perfecte borrelplank!

Benieuwd

Ik heb ook verlekkerd staan kijken naar de banh mi en spring rolls van Viet-View en de hotdogs van Bulls & Dogs. Ik kom snel terug om die te proeven. Gelukkig bevindt al dit culinair genot zich op een minuut fietsen van mijn huis, ik denk dat ik hier vaak te vinden ben!

De Foodhallen
Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam

7 dagen per week geopend van 11 tot 20.00 (als het gezellig is tot later)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*