Gevogelte, Recepten

Sticky Kippenvleugels in de Pan

October 15, 2014
stickychicken

Kip is echt het meest veelzijdige stukje vlees. Wie vaak bij mij eet heeft al menig kippenvleugel verorberd, deze bijvoorbeeld, of deze. Niets is zo makkelijk als vleugeltjes marineren en de in de oven gooien, dus ik varieer er graag op los! Dit keer alleen geen oven maar gewoon een pan, zo kunnen ook de ovenloze mensen van dit heerlijke recept genieten. Vleugels zijn ideaal omdat de een kortere kooktijd nodig hebben dan grotere stukken kip, perfect voor een doordeweekse maaltijd dus. Deze variant is met een Chinese saus, die door steranijs en oestersaus een hele diepe smaak krijgt en super mega sticky wordt. Lekker herfstig dus, as far as chicken wings go. Dit gerecht is lekker met rijst en paksoi of Chinese kool, of andere groenten waar je zin in hebt!

Voor 3 personen

zonnebloemolie om in te bakken
1 kg kippenvleugels
1 el verse gember, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde chili flakes (voor medium pittig, je kan meer of minder doen naar smaak)
1 steranijs
5 el sojasaus
4 el sake
4 el oestersaus
3 el mirin
3 el suiker
1 kaneelstokje (je kan ook 1 tl kaneelpoeder gebruiken)
bosui, in dunne ringetjes (garnering)
limoenpartjes (garnering)

1. Verhit zonnebloemolie in een pan waar alle kippenvleugels in passen op middelhoog vuur. Bak de kippenvleugels tot deze aan alle kanten goudbruin zijn, ongeveer 5-10 minuten.

2. Voeg de gember, knoflook, chili flakes en steranijs toe. Roer goed en laat ongeveer 1-2 minuten meebakken. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat dit geheel ongeveer 10 minuten pruttelen op middellaag vuur.

3. Draai na 10 minuten het vuur hoger en laat alles 8-10 minuten koken tot de saus dikker wordt. Blijf goed roeren zodat de kip niet aanbrandt. Haal de steranijs en kaneel uit de pan en roer de bosui er doorheen. Serveer met limoenpartjes.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Rita October 25, 2014 at 11:57 pm

    Hello! These look so good they make my mouth water. I would really like to make these but I don’t know Dutch, so could you please translate this recipe? I hope you can. Have a good day.

    • Reply firstweeat October 27, 2014 at 5:43 pm

      Hi Rita,

      Thanks so much! You can just enter the text in translate.google.com. It might not be flawless but it should be enough to understand the recipe fully :) Have fun cooking!

    Leave a Reply to Rita Cancel Reply