“Smashed” Aardappels met Knoflook

Dit is weer eens een andere manier van aardappels klaarmaken! Het is ook nog eens super makkelijk omdat de oven bijna al het werk doet. Geen gedoe met voorkoken en pannen vies maken enzo, gewoon lekker alles op de bakplaat gooien. Ik zie al jaren recepten van smashes potatoes voorbij komen en het leek me altijd super lekker. Ik begrijp ook niet waarom ik het nu pas had gemaakt want het was heerlijk! Doordat je de aardappels plet laat de schil los zodat de aardappeltjes super knapperig worden. Dit is een prima basisrecept waarmee je naar hartelust kan variëren.  Je zou bijvoorbeeld ook nog rozemarijn of peterselie aan de olie toe kunnen voegen die je over de aardappels heen doet. Of er kaas overheen raspen. Maar ik vond dit al lekker zat!

Voor 2-3 personen

500 gr kleine aardappels (bijv. krieltjes)

1 grote teen knoflook (of 2 kleintjes)
4 el olijfolie
zout

1. Verwarm de oven voor op 170˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardappels hier op. Bak de aardappels 25 miunten.

2. Hak ondertussen de knoflook fijn en meng deze door de olijfolie. Laat staan tot de aardappels klaar zijn. Haal de aardappels uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen.

3. Verwarm de oven voor op 230˚C. Plet de aardappels met een zwaar voorwerp. Ik heb mijn vijzel er op los gelaten maar het zou ook kunnen met een bord. Drizzle de olijfolie met knoflook over de aardappels en breng op smaak met zout. Bak 10 minuten of tot de aardappels goudbruin zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*