Tagliatelle met Walnoten en Citroen

Iedereen die ooit langer dan een minuut met mij gepraat heeft weet dat ik van vlees hou. Lang geroosterde varkensschouder of een perfect gebakken steak? Yes please! En graag zo veel mogelijk. Mensen waren vorige week dan ook nogal verbaasd dat ik het nergens anders over kon hebben dan over mijn vers aangeschafte vegetarische kookboek Plenty More van Ottolenghi. Maar ik kon er niet over ophouden, als je het mij vraagt is deze man een genie. Ik wist niet waar ik moest beginnen met koken dus ik ben maar met een simpele pasta begonnen. Je kan alles maken terwijl de pasta kookt, en binnen een kwartier zit je te smullen van een heerlijk bord comfort food. Romig door de boter en room, fris door de citroen en kruidig door de salie en peterselie. Dit is een blijvertje!

Voor 2 personen

60 gr walnoten, grof gehakt
30 gr ongezouten boter
15 blaadjes salie, in dunne reepjes (Ottolenghi zegt 10 maar salie is mijn lievelings)
rasp van 1 citroen
3 el slagroom
300 gr tagliatelle
50 gr parmezaan, geschaafd of geraspt
15 gr peterselie, fijngehakt
2 el citroensap
zout en peper

1. Verwarm de oven voor op 160˚C. Bak de walnoten, wanneer de oven heet is, 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Begin ondertussen met de pasta

2. Smelt boter in een koekenpan en bak hierin de salie, ongeveer 2 minuten tot de boter bruin begint te worden. Voeg de citroenrasp en de room toe en laat nog even meekoken tot de saus iets inkookt. Haal de pan van het vuur en zet apart.

3. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Gooi de pasta in de pan bij de saus, samen met de parmezaan, peterselie en citroensap. Als het goed is zijn je walnoten nu ook klaar, roer deze ook door de pasta. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*