Salade van haricot verts

Ik heb echt heel erg lang gedacht dat ik niet van sperziebonen en haricots verts hield. Gewoon omdat het meestal een doorgekook onderdeel was van een AVG’tje. Gelukkig ben ik nu ouder en wijzer en weet ik dat je met deze bonen hele lekkere dingen kan doen! Even opbakken in olijfolie met knoflook, of smothered in pindasaus als onderdeel van gado gado bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos! Deze salade is weer eens een nieuwe manier om haricots verts te eten, voor mij in ieder geval. Heerlijk fris en het past bij bijna elk gerecht! Dit is perfect voor als er mensen komen eten, je kan het namelijk gewoon van tevoren maken. Het is zelfs de volgende dag nog lekkerder. Neem het vooral niet te nauw met de verhoudingen, dat doe ik ook niet. Als je in een gekke bui bent kan je er ook bacon kruimels overheen strooien. Hmmmmmm.

Voor 2 personen

400 gr haricot verts (of sperziebonen)
1 el creme fraiche
citroenrasp van 1 citroen
1 sjalotje, ragfijn gesnipperd
peper en zout

1. Breng een pan met water aan de kook. Breng op smaak met zout en bak de haricots verts 4-5 minuten, of tot ze gaar maar nog wel knapperig zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat ze niet doorgaren.

2. Meng de haricot verts met de rest van ingrediënten en klaar is kees!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*