Recepten, Vlees

Pepperoni-knoflook trekbrood

November 30, 2014
DSC_0052

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent voor de meeste mensen dat er heel veel en lekker gegeten gaat worden. Dit recept is een echte showstopper voor als je een feestje geeft. Het is een soort knoflook-pizzabrood on steroids, echt super lekker! En het is ook nog eens makkelijk mee te nemen als je naar een feest of diner gaat waar iedereen zelf iets meeneemt. Pepperoni is in Nederland moeilijk te krijgen maar bij de meeste supermarkten is er wel een pittige salami oid te vinden, dus dat kan je gewoon gebruiken voor dit recept. Doordat je knoopjes van het brood maakt kan je makkelijk stukjes lostrekken. Het lekkerst is om dit recept met zelfgemaakt pizzadeeg te maken maar als je daar geen zin in hebt zal het ook lekker zijn met kant en klaar deeg. De peperoni, boter, knoflook en parmezaan geven het al genoeg smaak!

2 el boter
2 el olijfolie
150 gr pepperoni
een snufje rode chili flakes
6 tenen knoflook, fijngehakt
1 handvol fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte bieslook
2 goede handen vol parmezaanse kaas, geraspt
500 gr pizzadeeg (de helft van dit recept is genoeg)

1. Snijd de pepperoni in hele dunne plakjes en vervolgens in kleine stukjes. Laat boter smelten in een koekenpan, het liefst een die ook in de oven kan. Voeg de olie toe en pak de peperoni ongeveer 2 minuten, tot hij knapperig wordt. Voeg de chili flakes en de knoflook toe en bak nog ongeveer 1 minuut. Voeg de peterselie en de bieslook toe en giet over in een grote kom. Voeg parmezaan toe en roer tot deze is gesmolten.

– Als je pan in de oven kan, was hem dan niet af! Je doet later het deeg terug in deze pan en dan is het lekker als er nog zo veel mogelijk smaak in de pan zit! Als je geen pan hebt die in de oven kan kan je het brood ook in een ovenschaal of taartvorm bakken.

2. Besprenkel je aanrecht met wat bloem, rol het deeg uit in twee gelijke stukken. Rol elk deel uit tot een rechthoek verdeel het in 12 repen. Herhaal met de andere helft van het deeg, uiteindelijk heb je dus 24 reepjes deeg.

3. Pak een reep deeg en leg hier een knoop in. Als het lastig gaat kan je nog een beetje bloem op het deeg doen, zodat het minder plakt. Leg het knoopje in de kom met het pepperoni mengsel. Herhaal dit met alle repen deeg.

DSC_0031

4. Meng de knoopjes met je handen door het peperoni mengsel tot alle knoopjes goed bedekt zijn. Doe dit voorzichtig zodat niet alle knopen er uitgaan. Leg alle knoopjes weer terug in de pan (of iets anders waar je het in gaat bakken), besprenkel met nog wat olijfolie en dek af met huishoudfolie. Laat 4 uur op een warme plek staan tot het deeg twee keer zo groot is geworden.

5. Verwarm de oven voor op 220˚C. Haal het folie van het deeg en doe een flinke handvol parmezaan over het deeg. Bak 25-30 minuten. Haal uit de oven en besprenkel met nog wat olijfolie en de rest van de parmezaan. Dit brood is het lekkerst als het net uit de oven komt, aanvallen dus!

DSC_0040

Bron: Serious Eats

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply