HOTSPOT: Drovers Dog

Na een goddelijke brunch bij Drovers Dog in Oost (misschien wel de beste eggs benedict van Amsterdam) wilde ik altijd al eens terug voor het diner. Gelukkig voor mij loopt dit Australische restaurant zo goed dat er al vrij snel na de opening van de eerste vestiging een nieuwe Drovers Dog opdook in de Heemstedestraat (Zuid). Iets dichter bij mijn huis dan Oost en net zo lekker! Meteen bij binnenkomst wordt er een karaf water met munt op tafel gezet, evenals lekker brood met olijfolie en balsamico. De balsamico mogen ze wat mij betreft weglaten, want het brood en de olie zijn al lekker genoeg!

Het is lastig kiezen van de kaart, ik wil  ongeveer alles bestellen. Ik kies er uiteindelijk voor om de terrine van varken (hierboven) en de salt and pepper squid (hieronder) te delen met een vriendin. Beide gerechten zijn heerlijk! En ik hou niet eens van inktvis, kan je nagaan. Maar deze kleintjes zijn heerlijk op smaak gebracht en knapperig gefrituurd, een beetje citroensap erover en je zit in de hemel. Ik zou hier bakken van kunnen eten. Ook neem ik nog een hap van de salade met pompoen en quinoa van de vriendin tegenover me. Iets wat ik normaal nooit zou bestellen maar deze hap smaakt naar meer. Opvallend bij alle voorgerechten is dat alles simpel lijkt, maar de smaken heel verrassend en complex zijn. Smaken die je niet helemaal weet thuis te brengen maar die toch ook vertrouwd zijn. If that makes any sense.

FullSizeRender-9Dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Ik heb net mijn Pinot Grigio op en ga over op de Shiraz, allebei lekker. Op de specials kaart stond deze avond hertenbiefstuk. Daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Het hert wordt vergezeld door radijsjes, peer en pastinaak. Vooral de pastinaak is niet te versmaden, deze smaakt heerlijk geroosterd en knapperig en is van binnen zacht. Net als het vlees zelf, dat smelt op je tong. De kangoeroebiefstuk van mijn buurvrouw smaakt ook verdomde goed. Op naar het nagerecht!

FullSizeRender-7De pavlova had ik al eerder in Oost gegeten, en dit moest en zal ook hier mijn toetje worden. Ik heb hem dus na het voorgerecht al gereserveerd, en dat was een goede zet want aan het einde van de avond was hij op! Hij was nog net zoals ik me herinnerde, luchtig van binnen en knapperig aan de bovenkant. Met lobbige slagroom en mango en ananas, wat wil je nog meer? De frambozen lemington (soort cakeje met kokos) was een leuke verrassing en de cheesecake was zo lekker dat ik nog een extra stuk mee naar huis heb genomen. Ik ben dit stuk nu as we speak aan het verorberen.

FullSizeRender-13Na het eten dronken we nog een kopje Jäger thee, weer totaal verrassend lekker aangezien ik niet van Jäger hou. De derde keer al deze avond dus, dat Drovers Dog me heeft bekeerd. Naast het heerlijke eten is de service ook heel vriendelijk. Wijn en water wordt bijgeschonken en toen we even een tijdje op onze fles wijn moesten wachten kregen we meteen een kopje koffie aangeboden. Zo hoort het. Het interieur is knus, de kerstverlichting hing al te schitteren en de smaakvolle kerstmuziek klonk door de boxen. Geen schreeuwende Mariah, maar gewoon de Kerst-CD van She & Him, I love it. Ik kan niet wachten tot mijn volgende bezoek aan Drovers Dog. Misschien begin ik dan wel ‘s ochtends met eggs benedict en blijf ik gewoon de hele dag zitten met als klapper op de vuurpeil nog zo een heerlijke pavlova. De kaart is overigens zo goed als hetzelfde in de beide vestigingen. Dus ga als de wiedeweer naar de Drovers Dog die voor jou het dichts bij is!

Drovers Dog (Oost)
Eerste Atjehstraat 62
020-3703784

Drovers Dog (Zuid)
Heemstedestraat 25
020-6692233

Website
Facebook

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*