Gevogelte, Recepten, Snel

Gepocheerde kip met knoflook en chili

January 1, 2015
noodles gepocheerde kip

De feestdagen zijn weer voorbij en de goede voornemens zijn genomen. En ook als je niet het goede voornemen hebt om er een gezond 2015 van te gaan maken komt het vele eten je misschien eventjes de neus uit. Heel even maar. Dan is dit een heel lekker, licht en smaakvol recept! Ik heb het zelfs gemaakt met koolhydraatvrije noodles, die ik zag liggen in de toko en waar ik enorm benieuwd naar was. Super mega gezond dus! De noodles waren heerlijk in dit gerecht omdat het in bouillon lag. Later heb ik het nog een keer gegeten als vervanging voor rijstnoodles in een recept zonder bouillon en dat zou ik niemand aanraden. Maar als je het kan vinden is het voor dit gerecht top! Normaal ben ik geen fan van kipfilet, het wordt snel droog en heeft van alle delen van de kip het minste smaak. Maar door het te pocheren in bouillon met gember en knoflook blijft de kip mals en smaakvol. Kortom, een super healthy en lekker maal en zo klaar!

Voor 2 personen

2 kipfilets
zout en peper
2 stukken gember van ongeveer 3 cm
6 tenen knoflook
500 ml kippenbouillon
2 rode peper
2 tl vissaus
sap van 1/2 limoen
3 el Kikoman sojasaus
2 el donkerbruine basterdsuiker
witte rijst of rijstnoodles om me te serveren
komkommer, in dunne plakjes gesneden
fijngesneden koriander, munt en/of Thaise basilicum

1. Breng de kip op smaak met peper en zout. Snijd een stuk gember in dunne plakjes en doe hetzelfde met 2 van de tenen knoflook. Breng de kippenbouillon met de gesneden gember en knoflook aan de kook. Doe de kipfilet in het kokende water en draai het voor zo laag dat de bouillon zachtjes pruttelt. Laat de kip 5 minuten in de pruttelende bouillon liggen en draai daarna het vuur uit. Laat de kip nog 10 minuten doorgaren in de bouillon.

2. Snijd de rest van de gember, knoflook en de pepers in grove stukken en doe deze in de keukenmachine met de vissaus, limoensap en ongeveer 60 ml van de bouillon en pureer. Voeg nog wat extra bouillon toe als dit nodig is om alles te pureren. Breng op smaak met zout en eventueel extra limoensap.

3. Meng de sojasaus met de basterdsuiker in een klein bakje tot de suiker is opgelost. Maak zodra de kip klaar is de borden op. Leg eerst je rijst of noodles in een bakje of diep bord. Leg hierop de kip en komkommer en giet wat bouillon over het geheel heen. Het is geen soep, dus een klein beetje bouillon is voldoende. Doe de verse kruiden op het gerecht en serveer met het soja/suiker sausje apart.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply