Gevogelte, Recepten, Snel

Sticky kip sla wraps

January 13, 2015
DSC_0023

Sla wraps zijn voor mij de oplossing als ik zin heb in comfort food maar wel gezond wil eten. Je hebt het idee dat je een taco eet, je moet eerst even door de buitenkant happen voordat je je tanden  in mals en heerlijk vlees zet. Alleen is de buitenkant een blaadje sla! Ik postte eerder al dit recept maar heb er nu nog een ontdekt die misschien wel nog lekkerder is! Ik heb wat standaard Aziatische smaakmakers bij elkaar gegooid en dat was toevallig een succes, maar je kan het ook heel makkelijk aanpassen als je iets niet in huis hebt. Ik heb bijvoorbeeld sambal gebruikt maar als je een andere pittige chilisaus hebt staan kan je dat ook gebruiken. En gebruik alsjeblieft dijvlees van de kip! Het is namelijk lekker om de kip wel even op te laten staan zodat de marinade in kan koken en heerlijk sticky wordt. Als je dat met kippenborstfilet doet krijg je een droge bende, daar heeft niemand zin in. Heeft jouw supermarkt geen kippendijen? Je zou de marinade ook over vleugels kunnen gooien en die in de oven bakken tot ze gaar en lekker sticky zijn. Ik at 3 wraps als lunch, als je hier mee wil dineren zou ik meer wraps maken. Maar je kan ook alleen de kip maken en dat serveren met rijst en wat groenten (paksoi of Chinese kool bijvoorbeeld). De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voor 2 personen (lunch)

Kip
3 el sojasaus
1 el sambal (voor medium pittig, pas aan voor milder of pittiger)
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl geraspte gember
1 el bruine suiker
peper en zout
300 gr kippendijfilet

Wraps
6 bladeren kropsla
komkommer, in dunne plakjes
koriander, fijngehakt
bosui, in dunne ringetjes
sesamzaad, geroosterd

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade van de kip, houd 2 el apart en meng de kip door de rest. Laat ongeveer een uurtje marineren.

2. Verhit een koekenpan of wok op hoog vuur, doe de kip en bijbehorende marinade in de pan en draai het vuur iets zachter. Bak de kip in 10-15 minuten gaar. Als het goed is geeft de kip wat vocht af in de pan. De kip is klaar als dit vocht is verdampt en de marinade sticky is, en als de kip is gaan karameliseren en dus knapperige stukjes heeft.

3. Zet een slawrap in elkaar door wat kip in een sla blaadje te leggen en de komkommer, koriander, bosui en sesamzaad er bovenop te leggen. Doe er nog een heel klein schepje van de achtergehouden marinade over en smullen maar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply