Recepten, Sandwiches, Snel, Vis

De ultieme tuna melt

January 17, 2015
tunamelt

Ik kan me nog goed herinneren dat ik m’n eerste tuna melt at. Vriendin Nanette had het over een heerlijk broodje wat ze gezien had in een film. Een broodje met tonijnsalade, tomaat en kaas, in z’n geheel gebakken in de oven tot de kaas gesmolten is. Op papier het meest smerige broodje ooit. Ik gruwel van warme tonijn uit blik, dat mensen dat op pizza of in lasagne doen zal ik nooit begrijpen. Daarnaast is vis met kaas natuurlijk absoluut faux pas. Ik was dus niet heel enthousiast toen Nanette met dit broodje aan kwam, totdat ik mijn eerste hap nam. Sindsdien ben ik tuna melt’s allergrootste fan. Al helemaal toen ik er achter kwam dat je een tuna melt ook in de pan kan maken zoals een tosti.  Hierdoor wordt de buitenkant super knapperig en smelt de kaas heerlijk op je brood. Ik hou de tonijnsalade meestal simpel met alleen een klein beetje citroen, maar als ik kruiden (peterselie of bieslook) of een sjalotje in huis hebt vinden die soms ook hun weg de salade in. Een klein beetje mosterd erdoor is ook lekker. Kijk vooral wat je zelf lekker vindt!

Tonijnsalade (genoeg voor 2-3 broodjes)
1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
1 el mayonaise
scheutje citroensap
verse peper, naar smaak
eventueel: bieslook, peterselie, sjalotje, mosterd

Tuna melt
2 goede boterhammen
jonge kaas
tomaat, in plakjes
roomboter (GEEN!! margarine)

1. Prak de tonijn met een vork een beetje los. Roer de mayonaise, citroensap en peper er door en proef of hij goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat extra mayo, citroen of peper toe. Breng de tonijnsalade eventueel op smaak met smaakmakers naar keuze.

2. Besmeer een boterham met boter en leg hem neer met de boter naar beneden. Leg hier wat plakjes kaas op, plakjes tomaat, tonijnsalade en op het laatst nog wat extra kaas. Besmeer een tweede boterham met boter en leg deze op de rest van het broodje met de boter naar boven.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Draai het vuur iets lager en leg de sandwich in de pan, bak op laag vuur tot de kaas aan de onderkant van de sandwich is gesmolten en de boterham knapperig en bruin is geworden aan de buitenkant. Let hierbij op dat je het vuur niet te hoog draait, het kan wel een paar minuten duren voor de kaas is gesmolten en je wil natuurlijk geen verbrande tuna melt.

4. Draai de tuna melt om in de pan. Doe dit voorzichtig, bijvoorbeeld met een spatel, je wil niet dat de inhoud uit het broodje in de pan valt. Bak de sandwich nog een paar minuten aan de andere kant tot de kaas weer gesmolten en de boterham mooi gebakken is. Direct serveren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply