Recepten, Snel, Vis

Spinazie Zalmsalade

January 22, 2015
zalmsalade

Deze salade is zo klaar en echt heel erg makkelijk. Ik zou het bijna niet eens een recept durven te noemen. De dressing is heel simpel: olijfolie, citroensap, dille, zout en peper. Maar je kan ook, mocht je toevallig een potje zelfgemaakte vinaigrette in de koelkast hebben staan, hier gewoon wat dille aan toevoegen. Gebruik voor de dressing wel het sap van een verse citroen, niet van dat gekke spul uit een flesje. Ik heb de komkommer in lange repen gesneden met een kaasschaaf, je kan hem natuurlijk ook in plakjes snijden. Dit is een perfecte snelle lunch of voorgerecht. Met wat brood erbij heb je ook een lekkere avondmaaltijd.

Voor 4 personen

3 el goede olijfolie
2 el citroensap
2 el fijngehakte dille
peper en zout op smaak
250 gram bladspinazie
250 gram gerookte zalm
komkommer, in dunne plakjes gesneden (al dan niet met een kaasschaaf)
3 bosui, in dunne ringetjes gesneden

1. Meng de olijfolie, citroensap en dille tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

2. Meng de rest van de ingredi├źnten in een grote kom en verdeel over 4 borden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply