Recepten, Zoet

New York Cheesecake

January 25, 2015
DSC_0193

Iedereen houdt van cheesecake. Een dikke bodem met een romige vulling, what’s not to like? Je kan eindeloos variëren, witte chocola, bodem van oero’s of er een lekkere vruchtensaus bij maken. Maar vandaag houden we het klassiek met de New York cheesecake, alleen op smaak gebracht met vanille. Cheesecake moet wel echt de goede consistentie hebben, niet te eiig en niet te zwaar. Deze cheesecake moet nog 5-6 uur in de oven staan nadat je de oven uitzet. Daardoor wordt hij heel mooi gaar en het resultaat is een silky smooth cheesecake!

Bodem
Digestives, een heel pak min 4 of 5 koekjes
50-80 gr gesmolten boter

Vulling
800 gr creamcheese
300 gr kristalsuiker
185 gr volle melk
4 grote eieren
225 ml sour cream
merg van 1 vanillestokje
60 gr bloem

1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de digestives in de keukenmachine en hak totdat ze helemaal verkruimeld zijn. Als je geen keukenmachine hebt kan je ook de koekjes in een theedoek vouwen en er met een pan of deegroller opslaan tot alles verkruimeld is.

2. Doe een deel van de gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes en roer tot alle kruimels bedekt zijn met boter. Voeg extra boter toe tot het de goede substantie heeft. De kruimels moeten niet te nat zijn maar als je het mengsel aandrukt moet het wel vorm houden. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een springvorm van 24cm en druk aan. Bak 10 minuten.

3. Maak ondertussen de vulling door de creamcheese met de suiker te mixen. Doe de melk er door en voeg de eieren een voor een toe. Roer na de eieren de sour cream en de vanille er door. Zeef het meel en meng door de rest van de vulling tot alle bloem is opgenomen. Bak 1 uur in de oven. Zet hierna de oven uit en laat de cheesecake nog 5-6 uur in de oven staan met de deur dicht. Zet de cheesecake in de koelkast en laat hem afkoelen voordat je hem serveert.

DSC_0163

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply