Gevogelte, Recepten

Vijfkruiden kippenvleugels

January 27, 2015
DSC_0244

Dit zijn echt de makkelijkste kippenvleugels ooit. Drie ingrediënten (als je zout en olie niet meetelt) en de oven doet bijna al het werk. Vijfkruiden is namelijk maar een ingrediënt, in plaats van vijf wat de naam misschien zou doen vermoeden. Het is een poeder gemaakt van, je raadt het al, vijf kruiden. Vaak zijn het anijs, kaneel, kruidnagel, venkelzaad en sichuan peper. Je kan het sowieso bij alle toko’s kopen en de meeste grote supermarkten hebben het ook in de schappen liggen. Je doet deze kippenvleugels eerst, zonder extra vet, in de oven zodat ze gaar worden. Daarna bak je ze nog even 2 minuten op waardoor ze extra knapperig en lekker worden, een beetje bosui erdoor en je bent klaar! Ik heb deze vleugels de laatste maand zeker een keer per week gegeten. En het is heerlijk met Chinese kool, gebakken met wat knoflook en gember.

Voor 3 personen

1 kg kippenvleugels
2 el vijfkruidenpoeder
zout naar smaak
zonnebloemolie om in te bakken
bosui, in dunne ringetjes gesneden.

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Verspreid de kip over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel de vijfkruiden over de kip heen en breng de kip op smaak met zout. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Haal de kip uit de oven en verhit een grote wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg wat zonnebloemolie toe en doe als deze heet is de kip in de pan. Bak op tot de kip knapperig is, ongeveer 2 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut mee. Klaar!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply