Recepten, Snel, Vega

Salsa verde

January 29, 2015
DSC_0087

Salsa verde is eigenlijk meer een zomersaus, door de frisse smaken en verse kruiden. Maar ik eet het lekker gewoon het hele jaar door. Het is namelijk ongeveer overal lekker bij! Je kan het eten op een lekkere biefstuk, een sappige varkenskotelet of een gezond stukje witvis. Je kan het ook als basis voor een killer sandwich gebruiken (daarover dit weekend meer). In de koelkast blijft het wel een paar dagen goed en je kan het dus ongeveer overal op smeren, de hele week genieten dus! Het is het lekkerst om alle ingrediënten met de hand te snijden, een leuk klusje voor in het weekend. Maar je kan natuurlijk ook alles in de blender gooien, dan is deze heerlijke saus in 5 minuten klaar. Kijk zelf maar waar je zin in hebt!

1 bosje peterselie
2 handenvol basilicum
2 tenen knoflook
1 augurk, in kleine blokjes gesneden
1 el kappertjes, fijngehakt
4 ansjovisfilets
1 el Dijon mosterd
2-3 el rode wijnazijn
8 el goede olijfolie
peper en zout

1. Hak de peterselie, basilicum en knoflook superfijn. Voeg de blokjes augurk en kappertjes toe en snijd de ansjovis fijn. Voeg deze ook toe aan de saus samen met de mosterd en rode wijn azijn.

2. Voeg de olijfolie langsaam toe terwijl je alles door elkaar roert, totdat je de gewenste substantie hebt. Breng op smaak met peper en zout, voilà!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply