Mortadella rabiola sandwich

Ik ben al heel lang in de ban van dit broodje. Ik zag ooit een filmpje waarin Top Chef jurylid Tom Collicchio zijn favoriete broodje maakte en het leek me zo lekker dat ik het sindsdien nog wel honderd keer heb gekeken. Soms kan ik een beetje obsessief te werk gaan, wat eten betreft.

Op het broodje gaat rabiola, een Italiaanse kaas waar je niet één, twee, drie tegenaan loopt. Maar ik heb een stukje op de kop weten te tikken bij Kef in Amsterdam. Je kan het denk ik bij wel meer kaaswinkels kopen, en als je het niet kan vinden kan je ook een andere zachte kaas met een oranje korst gebruiken. De de salsa verde en ingelegde ui zijn een lekkere friszure tegenhanger bij de kaas en mortadella. En de geroosterde knoflook is lekker op ieder broodje.

voor 1 broodje

 • 150 ml natuurazijn
 • 3 el suiker
 • 1 rode ui, in ringen
 • 1 snuf zout
 • 1 kleine ciabatta
 • geroosterde knoflook
 • rabiola, op kamertemperatuur
 • mortadella
 • salsa verde
 • rucola, aangemaakt met een klein beetje olijfolie, citroensap en zout

bereidingswijze

 • Maak eerst de ingemaakte ui: meng de suiker en het zout door de azijn tot alles is opgelost. Voeg de ui toe en laat een uurtje staan. Een ui is meer dan je voor je broodje nodig gaat hebben, als je over hebt is de ingelegde ui ook lekker in salades.
 • Snijd de ciabatta door midden. Smeer de geroosterde knoflook op de onderste helft van het broodje. Smeer een goede laag rabiola op het broodje en leg hier wat mortadella op. Verdeel ca. 2 eetlepels salsa verde over je broodje en maak af met de rucola en ingelegde ui. Leg de bovenkant op het broodje en klaar is Kees.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*