Recepten, Sandwiches

Mortadella rabiola sandwich

February 1, 2015
DSC_0116

Ik ben al heel lang in de ban van dit broodje. Ik zag ooit een filmpje waarin Top Chef jurylid Tom Collicchio zijn favoriete broodje maakte en het leek me zo lekker dat ik het sinds dien nog wel honderd keer heb gekeken. Soms kan ik een beetje obsessief te werk gaan, wat eten betreft. Op het broodje gaat rabiola, een Italiaanse kaas waar je niet 1-2-3 tegenaan loopt. Maar ik heb een stukje op de kop weten te tikken bij Kef in Amsterdam. Je kan het denk ik bij wel meer kaaswinkels kopen, en als je het niet kan vinden kan je ook een andere zachte kaas met zo een oranje korst gebruiken. De de salsa verde en ingelegde ui zijn een lekkere friszure tegenhanger bij de kaas en mortadella. En de geroosterde knoflook is gewoon heel erg super lekker.

Broodje

Kleine ciabatta
Geroosterde knoflook
Rabiola, op kamertemperatuur
Mortadella
Salsa verde
Rucola, aangemaakt met een klein beetje olijfolie, citroensap en zout
Ingelegde ui (ingrediënten hier onder)

Ingelegde ui

150 ml natuurazijn
3 el suiker
snufje zout
1 rode ui, in ringen gesneden

1. Meng de suiker en het zout door de azijn tot alles is opgelost. Voeg de ui toe en laat een uurtje staan. Een ui is meer dan je voor je broodje nodig gaat hebben, als je over hebt is de ingelegde ui ook lekker in salades.

2. Snijd de ciabatta door midden. Smeer de geroosterde knoflook op de onderste helft van het broodje. Smeer een goede laag rabiola op het broodje en leg hier wat mortadella op. Verdeel ongeveer 2 eetlepels salsa verde over je broodje en maak af met de rucola en ingelegde ui. Leg de bovenkant op het broodje en eet smakelijk!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply