Kippenvleugels in pinda-kokossaus

Als ik mijn kookstijl zou moeten omschrijven in twee woorden zou ik misschien wel ‘Aziatische kippenvleugels’ zeggen. Kippenvleugels zijn goedkoop, super makkelijk te maken en met je handen eten is altijd een plus. Als je eenmaal een paar basisingrediënten in huis hebt, kun je de lekkerste marinades maken om je vleugels extra smaak te geven. Geen wonder dus dat de Aziatische kippenvleugels ook op mijn blog goed vertegenwoordigd zijn (bijvoorbeeld hier, hier, hier of hier).

Deze zijn echt om je vingers bij af te likken. De saus wil je eigenlijk gewoon al zo oplepelen, maar hou je in want het resultaat is goddelijke, romige, zoetige, malse kippenvleugels. Het recept is eigenlijk voor drie personen maar met twee krijg je dit ook makkelijk op. De vleugels zijn heerlijk met een simpele Aziatische komkommersalade met wat sojasaus, limoensap, sesamolie en sesamzaadjes.

voor 2-3 personen

 • 1 kg kippenvleugels
 • 1 el zonnebloemolie
 • 150 ml okosmelk
 • 5 flinke eetlepels pindakaas
 • 150 ml zoete chilisaus
 • 2 el sojasaus
 • sap van 1 limoen
 • 1 el fijngehakte verse gember
 • 1 citroengrasstengel, fijngehakt
 • fijngehakte koriander, om te serveren
   

bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Hussel de kippenvleugels door de olie en breng op smaak met zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg hierbij dat de vleugels niet op elkaar liggen; dan worden ze niet knapperig. Bak de vleugels in ongeveer 45 minuten gaar en krokant.
 • Maak de saus door de rest van de ingrediënten in een grote kom te mengen. Haal de kippenvleugels na 45 minuten uit de oven en voeg ze toe aan de saus. Roer goed met een pollepel zodat de saus goed verdeeld is over de kip. Leg de kip weer op de bakplaat en bak nog 10 minuten tot ze lekker sticky zijn.
 • Serveer de kippenvleugels met de fijngehakte koriander. Vergeet de servetjes niet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*