Recepten, Snel, Vlees

Spruitjes en braadworst, maar dan anders

February 3, 2015
DSC_0428

Ik leef dus sinds januari op een streng budget. Ik wil na mijn master een lange reis door Azië maken zodat ik elke dag rijst kan eten. Om dat te doen heb ik geld nodig, wat betekent dat ik tot die tijd ongeveer niks uit mag geven. De dagen van foie gras, kaviaar en champagne liggen achter me, ik moet het doen met spruitjes en braadworst. Gelukkig staan spruitjes sowieso al in m’n groenten top 5 en ben ik nog nooit een braadworst tegengekomen die ik niet lekker vond. Maar toch is het leuk om af en toe iets anders te maken van ingrediënten die je normaal gesproken 2/3 van je AVG’tje zouden uitmaken. Je kan er natuurlijk alsnog aardappels bij eten. Of rijst, ook lekker, en ook door pasta zou dit heerlijk zijn. Je kan er alle kanten mee op dus, eet smakelijk!

Voor 2 personen

olijfolie
400 gr spruitjes, schoongemaakt
peper en zout
2 braadworsten
1 tl komijn
1 tl gedroogde oregano
1 tl honing
sap van een citroen

1. Verhit olijfolie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de spruitjes toe en breng op smaak met peper en zout. Roerbak ongeveer 4 minuten.

2. Haal ondertussen het vlees van de worst uit z’n velletje en breek met je vingers in stukjes. Voeg na 4 minuten de worst, komijn en oregano toe en bak nog ongeveer 3-4 minuten. Tot de spruitjes mooi goudbruin zijn en de worst gaar. Voeg de honing en citroen toe, roer door en serveer direct!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply