Spruitjes en braadworst, maar dan anders

Ik leef dus sinds januari op een streng budget. Ik wil na mijn master een lange reis door Aziƫ maken zodat ik elke dag rijst kan eten. Om dat te doen heb ik geld nodig, wat betekent dat ik tot die tijd ongeveer niks mag uitgeven. De dagen van foie gras, kaviaar en champagne liggen achter me, ik moet het doen met spruitjes en braadworst.

Gelukkig staan spruitjes sowieso al in m’n groenten top vijf en ben ik nog nooit een braadworst tegengekomen die ik niet lekker vond. Maar toch is het leuk om af en toe iets anders te maken van ingrediĆ«nten die je normaal gesproken tweederde van je AVG’tje zouden uitmaken. Je kan er natuurlijk alsnog aardappels bij eten. Of rijst, ook lekker, en ook door pasta zou dit heerlijk zijn. Je kan er alle kanten mee op dus, eet smakelijk!

voor 2 personen

  • olijfolie om in te bakken
  • 400 gr spruitjes, schoongemaakt
  • 2 braadworsten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl honing
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout op smaak

bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de spruitjes toe en breng op smaak met peper en zout. Roerbak ca. 4 minuten.
  • Haal ondertussen het vlees van de worst uit z’n velletje en breek met je vingers in stukken. Voeg na 4 minuten de worst, komijn en oregano toe en bak nog ongeveer 3-4 minuten. Tot de spruitjes mooi goudbruin zijn en de worst gaar. Voeg de honing en citroen toe, roer door en serveer direct.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*