Oreo salted caramel banoffee

Als je vrienden wil maken moet je banoffee maken. Mensen zijn hier altijd mega van onder de indruk terwijl het heel makkelijk is om te maken. De combinatie van knapperige bodem, banaan, dulce de leche en slagroom is er een die weinig mensen kunnen weerstaan. De klassieke banoffee met digestievebodem zit al enige tijd in m’n repertoire, en ik kreeg opeens een idee waardoor het misschien wel nóg lekkerder zou worden. Ik maakte de bodem van Oreo’s en deed zout door de dulce de leche and the rest is history. Beste. Taart. Ooit.

INGREDIënten

 • 1 blik gecondenseerde melk
 • 2,5 rol Oreo’s
 • 80 gr boter
 • 2-3 bananen
 • grof zeezout
 • 250 ml slagroom
 • 1 tl suiker

bereidingswijze

 • Haal het label van het blik gecondenseerde melk. Leg het blik op z’n kant in een pan en doe genoeg water in de pan tot het blik helemaal onder staat. Breng het water aan de kook en laat ongeveer 3 uur koken. Het blik moet te allen tijde onder water staan, check dus goed of dit zo is en doe zo nodig extra water in de pan.
 • Gefeliciteerd! De gecondenseerde melk is nu getransformeerd tot dulce de leche, maak het blik open, klop los met een garde en breng op smaak met zout.
 • Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verpulver 2 rollen Oreo in een keukenmachine en doe in een grote mengkom. Smelt de boter en voeg dit toe aan de Oro’s. Het mengsel moet als je het aandrukt vorm houden, als dit nog niet zo is voeg je nog een beetje gesmolten boter toe. Druk het mengsel in een springvorm van 24 cm. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen.
 • Snijd de banaan in plakjes en bedek de bodem hiermee tot er overal banaan ligt. Verdeel de dulce de leche over de banaan, doe dit voorzichtig zodat de banaan niet te veel verschuift.
 • Klop de slagroom met de suiker lobbig. Maak de taart af met de slagroom en zet in de koelkast om op te stijven, minstens 2 uur. Verkruimel de rest van de oreo’s over de taart net voordat je hem opdient.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*