Amsterdam, Hotspots

HOTSPOT: Herengracht (Wintertuin)

February 26, 2015
DSCF2185

Het liefst zou ik het hele jaar buiten eten. Zodra de eerste zonnestraaltjes doorkomen ga ik in m’n jas op het terras zitten en wanneer het nog wat warmer wordt eet ik zo vaak mogelijk op m’n balkon. In de winter uit eten gaan betekent helaas binnen zitten, of toch niet? Bij restaurant Herengracht in Amsterdam hebben ze hier iets op bedacht: de wintertuin! Als je het restaurantgedeelte helemaal doorloopt kom je uit in een enorm gezellig tuin met verlichting, heaters en wat overdekking mocht het gaan regenen. Tegen de muur staan er tafels waar je gezellig naast elkaar schuift en waar ook wat dekentjes op de bank liggen, want dekentjes maken alles extra gezellig. Door de rest van de tuin verzamelt men zich om de gezellige statafels. De lichtjes en heaters creëren een super gezellig sfeer, het wordt ook al vrij snel lekker druk en de DJ draait gezellige tunes!

Kaasfondue en worst
Afgelopen weekend bevond ik mij in de wintertuin voor een heus kaasfondue-festijn. Voor €3,50 kon je aan het buffet een portie kaasfondue bestellen en voor €4,- zette je je tanden in een heerlijk broodje worst van de grill. We namem plaats aan een van de lange tafels en bestelden om te beginnen een heerlijke (en betaalbare) fles Viognier. Je moet toch prioriteiten stellen. Al snel vond ik mijn weg naar het buffet en zat ik van een heerlijke kaasfondue te genieten! Uiteraard met de nodige broodjes en groenten om alle kazigheid mee op te eten, heerlijk! Daarna tijd voor een lekker broodje worst met ui, winterser dan dit wordt het niet.

DSCF2188

Na het broodje zitten we aardig vol en houden we het bij wijn. Dit keer een Verdejo die nog net iets lekkerder is dan de Viognier, score! Al met al een super gezellig avond met heerlijk no nonsense eten en goede wijn, wat wil je nog meer? Dit was voorlopig helaas het laatste echte evenement in de wintertuin maar de tuin blijft wel gewoon open voor een gezellige borrel. En als je niet van buitenlucht houdt kan je in het restaurant naar het schijnt ook heel lekker binnen eten. Herengracht, bedankt voor de uitnodiging, ik ben fan!

Herengracht 
Herengracht 435, Amsterdam
020 616 24 82
website

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply