Gegrilde witvis met limoenboter

Dit recept is zo makkelijk, dat het eigenlijk niet eens een recept mag heten. Het is de perfecte maaltijd als je weinig tijd hebt, maar wel lekker en gezond wil eten. Oké, enigszins gezond, want er zit wel boter in. Door de limoen is het toch een heel fris gerecht, perfect ook dus voor in de zomer. Ik krijg hier altijd heel veel complimenten over, terwijl het echt heel erg weinig werk is. Win-win dus!

Ik serveer het meestal met rijst en paksoi. Wel basmati of pandan, als je hierbij zilvervliesrijst of ‘witte rijst’ neemt, kun je net zo goed geen rijst eten. De rijst neemt ook wat van de limoenboter en de vissappen op, echt heel lekker. Paksoi bakken, eventueel met wat knoflook en gember, en klaar is Kees. Overigens is mijn visje, zoals je kan zien op de foto, een beetje uit elkaar gevallen. Ik weet niet zo goed hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar hij was er niet minder lekker om.

voor 2 personen

  • 3 el boter, op kamertemperatuur
  • schil van een halve limoen, geraspt
  • sap van een halve limoen
  • 2 stevige witvisfilets
  • peper en zout
  • neutrale olie om in te bakken

bereidingswijze

  • Meng de boter met de limoenschil, het limoensap en een klein beetje zout. Ik vind dit het handigst om te doen met een lepel. De boter zal het limoensap nooit helemaal opnemen, maar dat is niet erg.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout en besmeer deze met olie. Bak de vis in ca. 2-3 minuten per kant gaar.
  • Serveer de vis met een klontje limoenboter en eventueel rijst of paksoi.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*