Gevogelte, Recepten

Kippenvleugels in pinda-kokossaus

March 3, 2015
DSC_0471

Als ik mijn kookstijl zou moeten omschrijven in twee woorden zou ik misschien wel “Aziatische kippenvleugels” zeggen. Kippenvleugels zijn goedkoop, super makkelijk te maken en met m’n handen eten vind ik altijd extra gezellig. En als je eenmaal een paar Aziatische ingrediënten in huis hebt kan je de lekkerste marinades en sauzen maken waarmee je de saaiste dingen super veel smaak kan geven. Geen wonder dus dat de Aziatische kippenvleugels ook op mijn blog goed vertegenwoordigd zijn (bijvoorbeeld hier, hier, hier of hier). En deze zijn echt om je vingers bij af te likken. De saus wil je eigenlijk gewoon al zo oplepelen, maar hou je in want het resultaat is goddelijke, romige, zoetige, malse kippenvleugels. Het recept is eigenlijk voor 3 personen maar met 2 komt dit ook wel op want je wil nooit meer ophouden met dit eten. De vleugels zijn heerlijk met een simpele Aziatische komkommersalade met wat sojasaus, limoensap, sesamolie en sesamzaadjes.

Voor 2-3 personen

1 kg kippenvleugels
1 el zonnebloemolie
zout
150 ml kokosmelk, het beste is iets dikkere maar dunne is ook prima
5 flinke eetlepels pindakaas
150 ml zoete chilisaus (die waar je normaal je kaasstengels in doopt)
2 el sojasaus
sap van 1 limoen
1 el verse gember, fijngehakt
2 el bruine suiker
1 citroengras, fijngehakt
koriander, fijngehakt om te serveren

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Hussel de kippenvleugels door de olie en breng op smaak met zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg hierbij dat de vleugels niet op elkaar liggen. Dan worden ze niet knapperig. Bak de vleugels in ongeveer 45 minuten gaar en krokant.

2. Maak de saus door de rest van de ingrediënten in een grote kom te mengen. Haal de kippenvleugels na 45 minuten uit de oven en voeg ze toe aan de saus. Roer goed met een pollepel zodat de saus goed verdeeld is over de kip. Leg de kip weer op de bakplaat en bak nog 10 minuten tot ze lekker sticky zijn.

3. Serveer de kippenvleugels met de fijngehakte koriander er overheen gesprenkeld. Vergeet de servetjes niet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply