Misozalm met sesamzout

Zoals beloofd in mijn vorige blogpost, hier nog een recept met miso. Miso is een pasta van gefermenteerde bonen of rijst en wordt veel gebruikt in de Japanse keuken. Ik wil natuurlijk niet dat jullie na het maken van deze heerlijke sobanoodles met misoboter nog overblijven met heleboel miso. Nu heb je dus twee heerlijke recepten om het in te verwerken!

Dit keer een recept van Donna Hay. Soms denk ik dat Donna mijn biologische (ietwat jonge) moeder is. Niks ten nadele van mijn geweldige eigen moeder natuurlijk. Zij is net zo groot fan van Donna als dat ik dat ben dus kan dit soort uitspraken wel waarderen. Ik ging vorige week zelfs naar de Bijenkorf om een handtekening bij mevrouw Hay te halen. Onderweg werd ik door twee vrienden uitgelachen dat ik me als zo een enorme fangirl op ging stellen maar I don’t care. I love Donna, en hier staan we samen op de foto, kijk nou hoe gelukkig ik ben. Joe!

voor 2 personen

 • 200 gr rijst
 • 200 gr sugar snaps
 • 1 el sesamzaad, geroosterd
 • 1 tl zout
 • 1 el witte misopasta
 • 1 el rijstazijn
 • 2 zalmfilets van ca. 150 g
 • zonnebloemolie om in te bakken

bereidingswijze

 • Kook de rijst door 1,5 keer zo veel water als rijst met wat zout in een steelpan aan de kook te brengen. Zodra het water kookt doe je de deksel erop en draai je het vuur op het laagst. Kook tot de rijst al het water heeft opgenomen (15-20 minuten). Als je de deksel op de pan houdt, kun je de rijst bewaren tot de rest van het eten klaar is.
 • Kook de sugar snaps ca. 2 minuten, tot ze gaar zijn maar nog wel knapperig. Spoel af met koud water zodat ze niet doorgaren en zet apart.
 • Maak het sesamzout door sesamzaad en zout in en vijzel fijn te stampen. Als je geen vijzel hebt, kun je het ook met een lepel een beetje kneuzen.
 • Meng de misopasta met de rijstazijn en haal hier de zalmfilets doorheen. Laat een pan goed heet worden en verhit hierin de olie. Bak de gemarineerde zalm ca. 2-3 minuten per kant. Haal de zalm uit de pan en leg apart.
 • Doe de sugarsnaps in de pan waar je ook de zalm in hebt gebakken. Roerbak ongeveer een minuut. Verdeel de zalm en sugarsnaps over 2 borden en besprenkel met het sesamzout.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*