The One With Ross’ Sandwich

Ik heb alle afleveringen van Friends denk ik wel twintig keer gezien, maar het gaat nooit vervelen. Het is nu al tien jaar van de buis maar ik vind elke grap nog net zo leuk als toen ik het voor de eerste keer zag. Een van de meest memorabele afleveringen is The One With Ross’ Sandwich. Daarin krijgt Ross een woedeaanval omdat iemand op werk zijn sandwich heeft opgegeten. En niet zo maar een sandwich, maar een leftover turkey sandwich met een in jus gedoopte boterham, die Ross liefkozend ‘the moist maker; noemt.

Nu leek dat mij wel een goed idee om ook te proberen, maar dan met kip. Een hele geroosterde kip blijft een van m’n favoriete gerechten, en er blijft altijd wel wat vlees aan de kip zitten. Met die restjes kun je nu dus een goddelijke sandwich maken. Maak bijvoorbeeld deze kip en pluk na het eten al het vlees van de kip. Bewaar de jus apart, en de volgende dag hoef je het broodje alleen nog maar in elkaar te zetten.

voor 1 sandwich

  • 3 boterhammen
  • Zaane mayonaise
  • bindsla
  • overgebleven kippenvlees en jus

bereidingswijze

  • Besmeer de onderste boterham met een klein beetje mayonaise, leg hierop 2 blaadjes bindsla (de kleine aan de binnenkant zijn het lekkerst) en verdeel de helft van de kip over de sla.
  • Verwarm de jus heel kort in een pannetje of magnetron. Hij hoeft niet echt warm te zijn, maar wel vloeibaar. Doe de jus in een bakje en doop de tweede boterham erin. Dip de boterham aan beide kanten in de jus zodat de jus goed in het brood trekt. Leg deze boterham bovenop.
  • Maak de sandwich af door de kip er over te verdelen en hier weer sla op te leggen. Besmeer de laatste boterham dun met mayonaise en leg deze op de rest. Dat was makkelijk he? Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*