Vistaco’s

In Nederland denk je bij taco’s al snel aan die kant-en-klare verpakkingen waar je alleen nog gehakt bij hoeft te kopen. Dit is echt iets heel anders, alleen al om de tortilla die je als taco gebruikt. In Mexico worden taco’s gemaakt van zachte maistortilla’s en dit geeft het gerecht heel veel smaak, echt veel lekkerder dan harde taco’s. Voor gehaktvulling vind ik harde taco’s overigens wel weer lekkerder, maar dat maken we nu niet.  

Ik haal mijn zachte maistortilla’s* altijd bij Tjin’s in Amsterdam, evenals de chipotles en adobo die je nodig hebt voor het sausje. Je kunt ze daar ook online bestellen. Deze taco’s zijn perfect voor als er veel mensen komen eten. Je kan alles van tevoren snijden, roeren en klaarzetten. Op het laatste moment hoef je dan alleen nog de vis te bakken en de taco’s te verwarmen. Iedereen kan dan aan tafel zelf z’n taco’s bouwen, succes gegarandeerd!

* Wanneer je de maistortilla’s bevroren koopt, laat ze dan ontdooien in een natte theedoek zodat ze niet uitdrogen.

voor 4 personen

 •  2 tomaten, in kleine blokjes
 • 1 ui, fijngehakt
 • witte kool, in fijne repen gesneden
 • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
 • 1-2 limoen(en), in parten
 • 12-16 maistortilla’s

voor de saus

 • 125 ml Zaanse mayonaise
 • 125 ml Griekse yoghurt
 • 2 chipotles en adobo, fijngehakt (als je van pittig houdt kan je er meer door doen)
 • 2 tl gedroogde oregano
 • 1 tl komijn
 • sap van een halve limoen
 • peper en zout naar smaak

voor de vis

 • 600 gr witvis
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 tl komijn
 • 1 tl gedroogde oregano
 • zout naar smaak
 • zonnebloemolie, om in te bakken

bereidingswijze

 • Meng alle ingrediënten voor de saus, zet apart.
 • Meng alle ingrediënten voor de vis, behalve de vis, goed door elkaar. Smeer hier de vis aan twee kanten mee in. Laat een grill- of koekenpan goed heet worden en bak de vis ca. 2 minuten per kant, tot deze gaar is.
 • Warm ondertussen in een andere pan de tortilla’s op. Laat een koekenpan goed heet worden en leg de droge tortilla’s in de pan. Verwarm ze ongeveer 10-30 seconden per kant, tot ze goed warm zijn. Bewaar ze in een droge theedoek terwijl je de rest van de tortilla’s maakt.
 • Zet alle bakjes en ingrediënten op tafel en begin met taco’s maken. De volgorde maakt voor de smaak niet zo veel uit, maar ik doe altijd van onder naar boven: kool, vis, tomaat, ui, saus, koriander.
vistaco's

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*