Het beste eten in Chinatown, New York

Waar ik ook ben ter wereld, ik wil altijd even langs Chinatown. Ook in New York bleek dit een van mijn favoriete buurten en na-tuur-lijk kwam dat voor een groot deel door het eten. Met meer Chinese restaurants dan je kunt tellen is het wel fijn om te weten waar je precies moet zijn, maar dat heb ik gelukkig voor je uitgezocht.

big tray chicken bij spicy village

Spicy Village
Dit minirestaurant is een enorme hit onder chefs in New York en de showstopper hier is de ‘big tray chicken’. Dat is een enorme schaal met hand pulled noodles (daarvoor betaal je wel extra, maar dat is het meer dan waard) en heerlijk kruidige kip met chili-olie en koriander. De dumplings en pork bun zijn hier ook geweldig. Je zit hier zo dicht op elkaar dat je eigenlijk meteen weer weg wil als je eten op is, maar daardoor hoef je nooit lang te wachten voor een plekje.

Fried Dumpling
Dumplings vind je in heel Chinatown, maar de allerlekkerste at ik bij Fried Dumpling. In een klein steegje staat één vrouw de hele dag dumplings te vouwen, stomen en bakken. De vulling is juicy as can be en enorm smaakvol. Op de kaart staan twee verschillende dumplings maar toen we daar om vroegen, gaf deze chagrijnige vrouw gaf ons gewoon heel veel van één soort. De volgende dag waren de dumplings ook ineens duurder, ik weet niet helemaal wat hier aan de hand was, maar ik zou zo weer teruggaan.

dumplings in chinatown new york

Xi’an Famous Foods
Ze hebben vestigingen door heel de stad, maar natuurlijk ook in Chinatown. Bij Xi’an Famous Foods serveren ze moslim-Chinees eten, wat inhoudt dat er ook veel gebruik wordt gemaakt van lam en komijn. Geinig toch? Waanzinnig lekker in ieder geval. Alles is hier heerlijk, maar de specialiteit zijn de hand pulled noodles met lam, die raad ik dan ook zeker aan.

noedels en dumplings bij xi'an famous foods

Nom Wah Tea Parlour
Dit is het bekendste dimsumrestaurant van de stad en dat is niet zo gek ook, want Nom Wah Tea Parlour heeft negentig jaar gehad om aan zijn bekendheid te werken. Al die jaren eet je hier geweldige gestoomde rijstvellen, alle soorten dumplings die je je maar kunt voorstellen, custardbroodjes, rettichcake en gevulde aubergine. Er zitten hier een heleboel toeristen binnen, maar boeien: je bent zelf ook toerist en het is hier zo lekker dat het geen snars uitmaakt.

chinatown ice cream factory

Chinatown Ice Cream Factory
Je zou misschien denken dat je het lekkerste ijs een paar straten verderop in Little Italy haalt, maar niks is minder waar. Bij Chinatown Ice Cream Factory is het ijs romiger dan romig. Dé smaak die je hier moet bestellen is Dot Ton:  superromige Chinese eiercustard. Je weet echt niet wat je proeft. Ook hebben ze er zwarte sesam, pandan, durian, kokos-fudge, groene thee en gemberijs. Mmmm.

Tasty Dumpling
Zoals de naam al zegt heb je hier heerlijke gebakken dumplings, maar mijn favoriet hier was misschien wel de wontonsoep met dumplings van varken en garnaal. Gelukkig hoef je niet te kiezen: bestel de gebakken dumplings en de wontonsoep en je hebt de maaltijd van je dromen.

sponscake chinatown

Kam Hing Coffee Shop
Dit is de lekkerste sponscake die ik ooit at. Zo luchtig en toen ik hem kocht was hij nog warm, wat een droom. Ze hebben verschillende smaken, zoals groene thee en kaneel, maar de standaard is mijn favoriet. Ze zijn ook maar $0,85 per stuk, dus in principe kun je er zoveel kopen als je wil. Er zitten hier alleen maar Chinezen, dan weet je wel dat het snor zit. Na de lunch is de sponscake vaak uitverkocht, dus kom op tijd.

Great N.Y. Noodletown
Hier haal je, zoals de naam al zegt, heerlijke noedels, maar er is zo veel meer bij Great N.Y. Noodletown. Het geroosterde varken op rijst is de perfecte combinatie tussen knapperig en vettig, waarbij het vet zo lekker over de rijst sijpelt. Mmmm… Of ga hier voor mijn allerlievelingsgerecht ter wereld congee: de hartige Chinese rijstepap staat hier voor slechts $1,75 op de kaart, maar voel je vrij om er nog wat geroosterde eend op te bestellen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*