Soba noodles met kip en misoboter

Dit gerecht is super makkelijk, een echte topper voor een snelle doordeweekse dag! Doordat je zowel de kippendijen als de noodles kookt in bouillon krijgt het super veel smaak. Als alles klaar is roer je er mistboter doorheen en dat maakt het echt helemaal af! De kip braad je wel eerst goed aan zodat het velletje ook lekker is om te eten, en door de limoensap wordt het naast romig ook lekker fris. Kortom: ga dit heel snel maken! In plaats van kippendijen zou je ook drumsticks kunnen gebruiken, als het maar iets is met bot want bot geeft smaak aan het vlees. Je plukt het toch los voordat je gaat eten dus je zit tijdens het eten niet met een bot te worstelen of zo. Ik heb dit gerecht even als snelle lunch gegeten maar je zou ook paksoi kunnen meekoken met de noodles en er op het laatst wat taugĂ© door roeren voor een gezond en heerlijk avondmaal. Ohja en miso kan je bij de toko kopen en volgende week post ik weer een heel lekker recept met miso. Het komt dus sowieso wel op!

Voor 4 personen

3-4 kippendijen met vel en bot
peper en zout
1L kippenbouillon
60 gr zachte boter (kamertemperatuur)
1 el witte miso
1 pakje sobanoodles (ongeveer 350-400 gr)
4 bosui, in dunne ringetjes gesneden
handvol koriander, fijngehakt
1 limoen, in parten gesneden

1. Breng de kip op smaak met zout en peper. Laat een pan goed heet worden en leg de kip met het vel naar beneden in de pan. Je hoeft hierbij geen boter of olie te gebruiken omdat er genoeg vet uit het kippenvel komt. Bak op middelhoog vuur tot het vel goudbruin en knapperig is, ongeveer 7 minuten.

2. Draai de kip om en bak tot de andere kant goudbruin is, ongeveer 5 minuten. Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten sudderen, tot de kip gaar is. Maak ondertussen de misoboter door de miso en de boter goed door elkaar te mengen. Haal de kip uit de pan en leg apart.

3. Kook de noodles in de bouillon zoals op de verpakking staat aangegeven. Trek ondertussen het vlees van de kip met 2 vorken. Giet de noodles af, de bouillon heb je niet meer nodig maar je zou hem eventueel kunnen bewaren voor later gebruik.

4. Meng de noodles goed met de kip en de misoboter. Roer de bosui en koriander door de noodles en verdeel over 4 borden. Serveer met een partje limoen.

One Comment

  1. Pingback: Miso zalm met sesamzout - First We EatFirst We Eat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*