In-N-Out Burger met Friet

Image

Al weken loop ik rond met enorme trek in een echte Amerikaanse burger. Zo eentje die je vaak in series of films langs ziet komen. Een zacht broodje, verse hamburger, knapperige toppings en natuurlijk een goede plak gesmolten kaas. Vandaag was het dan eindelijk zo ver, omdat ik er zo lang naar had uitgekeken wilde ik wel dat het de beste damn burger ooit zou worden. En dus heb ik uren lang op internet gezeten op zoek naar het perfecte burger broodje en de perfecte saus. De saus is nagemaakt van die van In-N-Out, een bekende Amerikaanse fast food keten. Zelfgemaakte friet erbij en smullen maar!

Burger

2,5 el mayonaise
1 el ketchup
2 tl sweet pickle relish (te koop bij o.a. Amerikaanse winkels, in Amsterdam bij Tjin’s)
0,5 tl suiker
0,5 tl azijn
600 gr gehakt
peper en zout naar smaak
4 plakjes cheddar smeltkaas
4 hamburger broodjes (ik heb dit recept gebruikt)
toppings naar keuze (ik heb kropsla tomaat en rauwe witte ui gebruikt)

 

1. Begin met het mengen van de saus, doe hiervoor de mayonaise ketchup, sweet pickle relish, suiker en azijn in een kommetje en meng dit goed. Zet het sausje minstens een half uur in de koelkast voor je het gaat gebruiken.
2. Maak 4 gelijke delen gehakt, vorm deze met je handen tot vrij platte hamburgers. Smeer licht in met zonnebloemolie, bestrooi met peper en zout. Laat een grillpan goed heet worden, doe dan de hamburgers in de pan. Bak 3-4 minuten aan elke kant, leg meteen wanneer je de hamburger omdraait de cheddar er op zodat deze goed kan smelten.
3. Snijd de broodjes open en besmeer ze licht met boter. Toast ze even in de oven of in een pan (hoeft maar 1-2 minuten). Besmeer de onderkant van het broodje met de saus. Op de bovenkant leg je je toppings. Leg de burger als hij klaar is op het broodje en klap hem dicht.
Friet
4 aardappels
olie om in te frituren
zout op smaak
1. Snijd de aardappels in medium/dunne frietjes. Leg deze in een bak met water, iig een uur. Giet de aardappels af en dep ze goed droog (anders worden ze niet knapperig). Als je tijd hebt, laat ze dan ook gewoon nog even op een bord liggen zodat ze echt goed droog worden.
2. Verwarm de frituur voor op 130°C, bak de frietjes hier 10 minuten in.
3. Verwarm de frituur voor op 190°C, bak de frietjes hier 4-5 minuten in. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout

2 Comments

  1. Emma, dit is echt fantastisch! Je hele blog, maar dit recept sowieso. Ik ga ook mijn eigen broodjes bakken binnenkort, wát een goed idee! X Coks

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*