Wentelteefjes van croissants

Image

Alsof wentelteefjes niet al lekker genoeg zijn van zichzelf hebben ze bij De Laatste Kruimel nu ook wentelteefjes van croissants! Ik was meteen obsessed, gelukkig zijn ze heel makkelijk na te bootsen. Gewoon een standaard wentelteefjes recept maar dan met croissants. Die heb ik door midden gesneden zodat een groter oppervlak in de pan ligt (= extra knapperig). Het resultaat is een goddelijk ontbijt voor op de zondagmorgen.

Voor 2 personen

2 croissants (het liefst een dag oud)
1 ei
150 ml halfvolle melk
1 el kristal- of witte basterdsuiker
1 tl kaneel
boter om in te bakken

1. Snijd beide croissants over de lengte doormidden

2. Meng het ei en de melk in een bak groot genoeg zodat er een croissant in past.

3. Dompel de croissants een voor een onder in het ei/melkmengsel zodat het goed wordt opgenomen.

4. Verhit een koekenpan en smelt hier de boter in. Bak wanneer de pan goed heet is de croissants aan beide kanten tot ze knapperig zijn. Ongeveer 2 minuten per kant op medium-hoog vuur.

5. Meng ondertussen de suiker met het kaneel. Strooi dit over de croissants wanneer ze uit de pan zijn.

One Comment

  1. Dit wil ik NU eten! En ik heb net geluncht 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*