Steak Tartare

Image

Deze Franse klassieker blijft een van mijn favorieten. Ik hak mijn vlees altijd zelf, maar daar heb je wel een vlijmscherpe mes voor nodig. Geen nood aan de man als je die niet hebt. De slager kan dit ook gewoon voor je doen. Voor dit gerecht heb je ook wel echt goed vlees nodig, je eet het rauw dus het moet van goede kwaliteit zijn. Traditioneel wordt het geserveerd met een rauwe eidooier, ik heb dit keer gekozen voor een gepocheerd ei. Een ei pocheren is trouwens helemaal niet zo eng als het lijkt, ik gebruik altijd deze methode. Daarnaast kropsla met traditionele Franse vinaigrette, simpel maar verrukkelijk!

Voor 2 personen

300-400 gr goede kwaliteit kogelbiefstuk, gehakt
1 tl kappertjes, gehakt
1 tl augurk, in kleine blokjes gesneden
1 tl bladpeterselie, gehakt
1/2 tl mayonaise
1/2 tl Dijon mosterd
1 tl olijfolie
1 klein scheutje worcestersaus
1 heel klein scheutje tabasco
2 gepocheerde eieren of 2 eidooiers
Peper en zout op smaak

1. Meng alle ingrediënten behalve de eieren. Ik begin vaak met 3/4 van alle ingrediënten, proef dan en kijk of er nog wat bij moet. Je kan naar eigen smaak alles meer of minder toevoegen.

2. Verdeel het op smaak gebrachte vlees over twee borden. Hiervoor kan je een ring gebruiken zodat het netjes op je bord ligt. Maar voor de smaak is dat natuurlijk niet nodig. Leg op elke steak tartare een gepocheerd ei of een eidooier. Serveren met simpele salade en eventueel friet.

* Je kan ook alle ingrediënten los in bakjes serveren zodat je gasten het zelf op hun bord op smaak kunnen brengen. Sommige restaurants doen dat ook, maar ik vind het fijner om het gewoon zelf al te maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*