Aziatische Coleslaw (dressing)

Ik hou er eigenlijk nooit zo van als mensen zeggen dat een gerecht Aziatisch is. Azië heeft zo veel landen met de meest uiteenlopende keukens, dat kan je niet in één woord samenvatten. Deze coleslaw is eigenlijk een mix van verschillende dressings die ik tot nu toe ben tegengekomen, niet echt typerend voor één Aziatisch land. Maar wel met Aziatische ingrediënten als basis, dus ik noem het toch maar zo! Deze salade is lekker fris, dus goed om te eten bij iets pittigs. Je kan hem ook makkelijk meenemen naar een barbecue of picknick. Het fijne is dat je met deze dressing alle kanten op kan. Je kan verschillende soorten kool gebruiken, wortels, rode ui, bosui, rode peper, waar je ook maar zin in hebt (of wat je nog in huis hebt). Ik hield het dit keer simpel met alleen spitskool en geraspte wortel, afgemaakt met wat geroosterde sesamzaadjes.

Dressing

4 el sojasaus
4 el limoensap
2 tl sesamolie
4 el plantaardige olie (bijv. zonnebloem, pinda of rijst)
2 el japanse rijstazijn
1 el vers geraspte gember
2 el bruine suiker

Meng alle ingrediënten goed. Meng de dressing met je handen door de kool en/of wortels. Maak eventueel af met sesamzaadjes, bosui of een pepertje.

Image

2 Comments

  1. Pingback: Korean Fried Chicken | First we eat

  2. Pingback: Honing Soja Gember KippenvleugelsFirst We Eat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*