Frambozen Citrus Zomerdrank

Met dit warme weer kan iedereen wel wat verkoeling in de vorm van een lekker drankje gebruiken! Ik ben sinds kort helemaal into m’n eigen drankjes maken. Je kan ook eindeloos combineren! Als basis gebruik je suikerwater en citrus, dit kan je afmaken met verschillende soorten fruit en munt. En natuurlijk lekker veel ijs. Ik zorg er voor dat ik altijd fruit in m’n vriezer heb, dan hoef ik de deur niet uit en heb in binnen een handomdraai een lekkere drankje! En als je een feestje geeft gooi je er wat wodka door en heb je een heerlijke cocktail!

Welke verhoudingen je lekker vindt is heel persoonlijk. Ik hou persoonlijk van zowel zoet als zuur. Als je van zoet houdt kan je er natuurlijk meer suikerwater bij doen. Hou je meer dan zuur dan kan je er extra citrus door doen. Frambozen zijn van zichzelf ook al wel een beetje zuur, als je dit bijvoorbeeld met bramen maakt zal je er misschien een extra limoen bij kunnen doen. Dit zijn ongeveer de verhoudingen die ik heb gebruikt.

1/3 kan suikerwater (dat maak je zo)
sap van 2 limoenen
sap van 1 citroen
ongeveer 10 frambozen, geplet
wat takjes munt
ijsblokjes, genoeg om de kan mee op te vullen

Image

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*