Saltimbocca Romana met Spinazie

Dit recept is binnen 15 minuten  klaar, en heeft enorm veel smaak! Doordat kalfsschnitzel heel dun is hoef je het maar heel kort te bakken, en ben je binnen een mom van tijd aan het smullen. Zorg wel dat je pan goed heet is, anders kan het vlees taai worden, en je wil ook wel dat het een beetje verkleurt. Als je dit doet wordt de salie ook lekker knapperig. Het vlees blus je af met witte wijn, en normaal gesproken gaat er dan een klontje boter bij voor een lekkere jus. Ik heb dit keer de spinazie afgemaakt met een klontje boter zodat deze lekker romig wordt, dus bij het vlees heb ik het achterwegen gelaten. Je moet toch prioriteiten stellen.

Per persoon

1 kalfsschnitzel
1 plak parmaham
2 blaadjes salie
sateprikkers
bloem
peper
zout
olijfolie om in te bakken
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
400 gr spinazie
klein klontje boter
een scheut witte wijn
een klein beetje citroensap

1. Maak een bakje met bloem, waar de kalfsschnitzel inpast. Breng het vlees op smaak met peper en zout en leg het in de bloem zodat er een dun laagje ontstaat. Als er een te dikke laag op zit kan je dit er gewoon afschudden. Leg op elke schnitzel een plak ham en 2 blaadjes salie. Rijg dit aan de schnitzel (je kunt op de foto ongeveer zien hoe ik het heb gedaan).

2. Verhit in een wok of koekenpan zonnebloemolie voor de spinazie. Wanneer deze goed heet is doe je de knoflook erbij. Roerbak deze tot hij begint te geuren maar laat hem niet verbranden, dan wordt het bitter (ongeveer 10 seconden). Doe de spinazie in de pan, doe dit als het nodig is in delen. Breng op smaak met peper en zout en roer er een klontje boter doorheen. De spinazie kan je gewoon even warmhouder in de pan tot het vlees klaar is, dit is toch zo gebeurd.

3. Laat een koekenpan goed heet worden en verhit hier milde olijfolie in. Bak het vlees 1 minuut per kant. Blus het vlees af met witte wijn en besprenkel met een heel klein beetje citroen. Meteen serveren en smullen maar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*