Ramen met Gemarineerde Varkenshaas

Ramen (= soep met noodles) blijft een van mijn go to gerechten als ik niet te lang wil koken. Als ik tijd heb vind ik het leuk om zelf bouillon t trekken. Dat duurt alleen twee dagen, en de meeste mensen hebben geen zin om zo lang naar een pot kokend water met botten er in te staren. Heel raar. Maar zo werkt het ook! Terwijl je snelle bouillon staat te trekken maak je de andere ingrediënten klaar. Daarmee kan je ook eindeloos variëren. Ik heb het dit keer simpel gehouden met wat paksoi, koriander en bosui. Maar je kan er ook een gepocheerd ei, rode peper, enoki paddestoelen of andere dingen bij doen. Leef je uit, zou ik zeggen!

Voor 2 personen

2 el hoisin saus
chili flakes naar smaak
1 tl sesamolie
200 gram varkenshaas
1 liter kippenbouillon
2 el sojasaus (kikkoman)
1 stuk gember van 3 cm, in stukken gesneden
2 tenen knoflook, in stukken gesneden
noodles
paksoi
koriander
bosui
1/2 limoen

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de hoisin, chili flakes en sesamolie, smeer dit over het varkensvlees en laat dit ongeveer een kwartiertje intrekken. Zet ondertussen de bouillon op en voeg de sojasaus, gember en knoflook toe. Draai het vuur wanneer de bouillon kookt lager en laat het pruttelen met een deksel er op, zodat de smaken in kunnen trekken.

2. Doe het vlees in de oven en laat dit in 25 minuten gaar worden. De marinade kan een beetje aankoeken, doe er dan een scheutje water bij. Kook ondertussen de noodles en spoel deze na het koken af met koud water. Dit zorgt er voor dat ze niet doorgaren en je straks op kleffe noodles zit te kauwen.

3. Snijd ondertussen de bosui en koriander fijn. Haal de gember en knoflook met een schuimspaan (of een lepel) uit de bouillon. Was en snij de paksoi en kook deze de laatste 5 minuten mee in de bouillon. Proef of de bouillon op smaak is. Zo niet, dan kan je er nog wat extra sojasaus bij doen. Draai het vuur uit en maak de bouillon af met het sap van een halve limoen.

4. Haal het vlees uit de oven en laat dit 5 minuutjes rusten. Snijd het dan in plakken. Verdeel de noodles en het vlees over 2 kommen en schep de bouillon met de paksoi er overheen. Maak af met bosui en koriander naar smak. Serveer eventueel nog met een schijfje limoen.

2 Comments

  1. Emma,even een vraagje.Is 25 minuten op 200 graden niet erg lang?
    geinspireerd door je leuke blog,ga ik dit vanavond maar eens maken.
    Liefs,Dea

    • Dea! Wat leuk dat je dit gaat maken vanavond. Ja ik dacht ook dat het lang was, maar bij mij kwam hij er sappig uit. Je zou voor de zekerheid een vleesthermometer kunnen gebruiken. En misschien is hij ook wel gaar als je een beetje met de temperatuur/tijd speelt. Het ligt natuurlijk ook aan de dikte van je vlees, ik had best wel een dik stuk. Laat je weten of het is gelukt?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*