Chimichurri saus

Chimmichurri is hip. Of misschien is het zelfs al weer geweest. Het is in ieder geval lekker! Het is een hele frisse en zomerse saus, hij komt dan ook uit Argentinië waar het altijd warm is. Ik at chimichurri op een malse gegrilde rib eye, jammie! Maar de saus is ook heerlijk op gegrilde witwis of over rijst of aardappels. Als je veilig opbergt in een luchtdicht bakje kan je hem wel een week bewaren, en er elke keer iets anders mee eten! De basis is olie en azijn, daar voeg je verse kruiden en smaakmakers aan toe. Ik heb nu peterselie en oregano gebruikt, maar het kan ook met koriander of munt. Als je er maar lekker veel knoflook doorheen doet. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten in de blender/staafmixer te gooien, een kind kan de was doen. Eet smakelijk!

Voor ongeveer 200 ml

Handvol peterselie
Handvol oregano
4 tenen knoflook
1 tl gedroogde chili flakes
3 el rode wijn azijn
125 ml olijfolie
peper en zout naar smaak

1. Doe alle ingrediënten behalve peper en zout bij elkaar in een langwerpige maatbeker en pureer met de staafmixer. Of gooi alles in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 20 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.

DSC_0193

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*