Sichuanese Glasnoodles met Gehakt

Ik had nog wat gehakt over van toen ik gehaktballen had gemaakt en ik had zin in Chinees. Toen stuitte ik in mijn nieuwe lievelingskookboek (Sichuan Cookery) op dit gerecht. Ma yi shang shu heet het en dat is Chinees voor mieren die in bomen klimmen. Want als je de noodles aan je stokjes (of vork) laat bungelen lijkt het net of het gehakt omhoog klimt op de noodles. Dat was even wat leuke achtergrondinformatie, maar het belangrijkste is dat dit gewoon heel erg lekker is. Lekker zoutig door de soja en een klein beetje pittig door de chili pasta. Lekker met dit warme weer! Je bent wel weer wat ingrediënten van de toko nodig, maar dan is het zo klaar! Ik kom binnenkort ook met een blogpost waarin ik alle basis ingrediënten van de toko uitleg. Eén bezoekje aan de Aziatische supermarkt en je kan met een paar dingen de lekkerste gerechten maken!

Voor 6 personen

300 gr glasnoodles
plantaardige olie om in te bakken
500 gr gehakt (ik had rund, maar varken of half-om-half kan ook)
2 el Shaoxing kookwijn
zout
2 el Kikkoman sojasaus
1,5 el chilipasta
300 ml kippenbouillon
1 tl donkere sojasaus
4 bosuitjes, in dunne ringen gesneden

DSC_0214-2

vlnr. chilipasta met glasnoodles er bovenop, kikkoman sojasaus, donkere sojasaus en shaoxing kookwijn

1. Doe de glasnoodles in een kom en gooi hier kokend water op. Leg er een bord of iets anders op waardoor er geen stoom uit de kom kan. Laat de noodles hierin gaar worden.

2. Verhit olie in een wok en bak hierin het gehakt met de shaoxing en zout naar smaak. Voeg de Kikkoman sojasaus toe en bak tot al het vocht is verdampt en het gehakt een beetje knapperig is. Doe de chili pasta erbij en roer door het gehakt. Voeg de donkere sojasaus en bouillon toe.

3. Giet de glasnoodles af (kijk uit, kom is heet!) en doe deze bij het gehakt in de pan. Alles goed roeren en op het laatst de bosui erdoor.

DSC_0150

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*