Buffalo Wings met Rauwkost en Dip

Dit is een van mijn go to recepten als ik geen zin heb om te koken of niks kan bedenken. Het is zo klaar; je bent maar een minuut of 10 aan het koken en iedereen vindt dit heel erg lekker! Buffalo wings is een typisch Amerikaans barhapje. Maar ik eet dit met rauwkost en een lekkere frisse dipsaus erbij vaak gewoon als avondeten. In de dipsaus hoort eigenlijk ook blauwe kaas, maar dat lust ik niet. Als jij hier wel van houdt kan je dit verkruimelen boven de saus en het er door roeren. Het pittige van de kip met het frisse van de saus gaat heel goed samen. En nog iets leuks: je hebt geen bestek nodig! Wel heel veel servetten. Eet smakelijk!

Voor 4 personen

Kip
16-20 kippenvleugels
2-3 el zonnebloemolie
3 tenen knoflook, fijngehakt
1-1,5 tl zout
1-2 tl cayennepeper (afhankelijk van hoe pittig je het wil)
60 ml ketchup
1 tl siracha of tabasco (hot sauce, gewoon te koop bij de supermarkt)
4 tl azijn

Rauwkost + saus
rauwe groenten naar keus, ik vind komkommer en wortel altijd een lekkere combi
150 ml mayonaise
60 ml sour cream
3 bosuien, in ringetjes gesneden (ook het groene gedeelte)
1 tl azijn
peper en zout op smaak

1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de kip met de zonnebloemolie, knoflook, zout en cayennepeper in een grote kom. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Verspreid de kip over een bakplaat of in een ovenschaal, zorg er hierbij voor dat er geen kip over elkaar ligt. Als je het in 1 laag neerlegt krijgt de kip een heerlijk krokant korstje. Bak de kip 25 minuten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Maak ondertussen de saus voor de kip door de ketchup, siracha en azijn te mengen.

3. Maak de saus voor bij de rauwkost door alle ingrediënten (behalve de rauwkost) te mengen.

4. Haal na 25 minuten de kip uit de oven en hussel deze door de saus voor de kip. Servetten op tafel en aanvallen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*